CIRCUIT SPANIA-MAROC 2019

10 zile - 9 nopti
Categoria:
  • Maroc

Description

CIRCUIT SPANIA-MAROC 2019

Zaragoza-Madrid-Sevilla-Toledo-Gibraltar-Maroc (Tanger)-Cordoba-Granada-Valencia-Barcelona-Montserrat-Figueras

Ziua 1. Decolare din aeroportul din Cluj-Napoca la orele 14:45, aterizare la aeroportul El Prat din Barcelona la orele 16:55. Transfer la hotel. Cazare.

Ziua 2. Pornire spre vechiul sediu al Aragonilor, Zaragoza. Plimbare prin centru, vizitam centrul vechi Catedrala si Biserica El Pilar. Facem cunostinta cu stilul mudejar. Timp liber. Ne continuam drumul spre Madrid. Cazare zona Madrid, 2 nopti. (Barcelona-Madrid ~ 615 km)

Ziua 3. Începem vizita noastra cu capitala Spaniei, Madrid: Palatul Regal, Orasul Vechi, Monumentul Cervantes, Placa Mayor, Muzeul Prado. Vizita El Escorial, manastire, rezidenta regala spaniola si locul de veci al regilor spanioli. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 4. Parasim Madridul si ne îndreptam spre capitala Castiliei, Toledo. Fosta resedinta regala si imperiala care are o traditie istorica foarte bogata. Vizitam vestigiile culturale ale orasului – Catedrala care se înalta deasupra orasului, Primaria, Casa Memoriala El Greco, Cartierul Evreiesc. Ne continuam drumul spre Cordoba, vechiul centru religios maur-islamic, care, odinioara a fost si cel mai civilizat oras vestic, vizitam La Mezquita sau Moscheea – centru religios, filosofic, cultural si  centru al stiintelor medievale, azi catedrala orasului. Cazare zona Sevilia. (Madrid-Sevilla ~ 530 km)

Ziua 5. Vizita Sevilla, incepem cu malul pitoresc al Guadalquivirului; Arena pentru coride, Turnul de Aur, ne indreptam spre Catedrala Santa Maria, a treia cea mai mare catedrala gotica din lume cu mormântul lui Cristofor Columb, vizita Alcazarul, vechiul palat maur, intrebuintat apoi si de guvernatorii crestini. Ne indreptam spre Peninsula Gibraltar (colonie britanica); vizita mica capitala, apoi optional, cu microbuze locale ne îndreptam spre “Stânca” si Pestera Sf. Mihail. Sus de pe stânca vom admira panorama superba a Golfului Gibraltar. Cazare zona Gibraltar, 2 nopti la acelasi hotel. (Sevilla-Gibraltar ~ 200 km).

Ziua 6. Timp liber la hotel pentru odihna sau plaja, sau excursie optionala in Maroc (cetatenii UE pot trece pentru o zi in Maroc, acompaniati de un ghid local, cu CI valabil).

Ziua 7. Pornim spre Granada, centru cultural maur-andalusian, ultimul bastion al islamului in Europa; vizita Caravan Sarayul, Capela Regala si Catedrala; timp liber in zona Bazarului sau plimbare prin cartierul gitanilor. Vizitam Palatul Alhambra, capodopera arhitecturala maura – Palatul Regal, Curtea Leilor, Gradinile Generalife. (atentie! Taxa de intrare se achita la inscriere). Cazare Granada. (Malaga-Granada~ 130 km)

Ziua 8. Mic dejun. Parasim Granada de dimineata si ne îndreptam spre Costa Brava cu popasuri pe drum. Scurta oprire in Valencia,  al treilea cel mai mare oras al Spaniei; viztam panoramic zona orasului modern – Palatul Artei si Stiintei, Gara de Nord, Arena pentru Coride si scurt timp liber in zona Primariei. Pornim spre Barcelona, 3 nopti cazare zona Costa Brava / Barcelona la acelasi hotel. (Granada-Barcelona ~ 850 km)

Ziua 9.  Timp liber sau *excursie optionala la Figueras, unde admiram Teatrul-Muzeu Gala Salvador Dali, cu creatiile artistului excentric, apoi la Montserrat, manastire benedictina, loc de pelerinaj catalan, situat intr-un cadru natural unic, printre munti (~traseu 350 km). Cazare

Ziua 10. Vizitam Barcelona, panoramic cu Bulevardul Diagonal cu cladirile-opere arhitecturale ale lui Gaudi si alti artisti modernisti, Stadionul Camp Nou, La Sagrada Familia (atentie! Taxa de intrare se achita la inscriere), Ramblas, etc. Transfer la aeroportul din Barcelona. Decolare la orele 17:30, aterizare la aeroportul din Cluj-Napoca la orele 21:35

Data de plecare Tarif standard in camera dubla / tripla

(avans 30%)

Tarif Early Booking

>28.02.18 (avans 50%)

Tarif Early Booking

>15.12.18 (avans 50%)

18.09.2018 879 euro 859 euro 829 euro
Tarif Client Fidel 869 euro 849 euro 819 euro
Reducere copil<12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 30 euro Supliment camera single: 175 euro

Tarifele au fost calculate la grup de minim 40 turisti (avion+autocar). Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 50 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.

BONUS LOCURI PREFERENTIALE PENTRU INSCRIERI PANA LA 15.12.2018

Tariful include:

– bilet de avion Cluj-Barcelona-Cluj cu compania Wizzair, cf orelor de zbor mentionate; taxele de aeroport si transfer aeroport-hotel-aeroport la orele de zbor mentionate,

– un bagaj de  mana cu dimensiuni maxime de 40x30x20 cm,  poate fi transportat la bord gratuit (creme si lichide: <100 ml/recipient x 10 bucati in punga cu fermoar). ATENTIE! Regulament modificat la compania Wizzair: nu se mai pot transporta trolere!

– transport cu autocar/midibus cu aer conditionat, scaune rabatabile, etc, cf program

– 9 nopti cazare la hoteluri de 3* sau de tip Ibis, cu mic dejun bufet
– ghid de turism din partea agentiei

Tariful nu include:

– bagaj de cala/persoana de 10 kg, de dimensiuni 55x40x23 cm: 20 euro; bagaj de cala de 20 kg: 40 euro (dus-intors) (pretul bagajului este mai avantajos daca se achita la inscriere, acesta difera in functie de ruta si compania de zbor poate modifica taxele de bagaj ulterior).

– taxele de intrare la obiectivele turistice de pe traseu, El Escorial~10 euro, Muzeul Prado~15 euro, Alhambra~20 euro (taxa platibila la inscriere, taxa include bilet rezervat si platit din timp), Casa El Greco~5 euro, Cordoba Moscheea~10 euro; Gibraltar (microbuze cu ghid local)~35 euro; La Sagrada Familia~25 euro (taxa platibila la inscriere, taxa include bilet de intrare rezervat din timp cu plata anticipata si ghid local)

– excursiile optionale: Figueras+Montserrat~35 euro (numar minim 30 persoane)+taxa de intrare muzeul Dali~12 euro; Maroc: 75 euro (include transport autocar, bilet feribot, program turistic cu ghid local in Tanger, o masa de pranz si timp liber pentru cumparaturi)

– cine la hoteluri: 7 cine, 65 euro, se confirma la inscriere

– asigurarea storno (de renuntare la calatorie) si asigurarea medicala

– taxe ghizi locali in Spania acolo unde grupul solicita sau este absolut necesar

– castile pentru audioghid, bacsisurile

– taxa de rezervare a unui loc preferential în autocar: 5 euro/persoana (optional) (mentionam ca locurile în autocar se distribuie în ordinea înscrierilor si se comunica de catre personal la urcare în autocar; prioritate au cei care la inscriere isi rezerva locul; nu acceptam cereri pentru loc preferential ulterior inscrierii). Locuri preferetianle se pot rezerva doar pana la randul 6, iar turistii care ocupa ultima bancheta vor beneficia de o reducere de 10 euro/persoana care se acorda doar in caz de autocar plin

In cazul circuitelor unde grupul este format din grup cu avionul si grup cu autocarul, agentia isi rezerva dreptul de a modifica programul intregului grup in functie de schimbarea orarului de zbor. Agentia nu isi asuma raspunderea pentru eventualele intarzieri sau schimbari in programul excursiei datorita modificarii orarului de zbor. Agentia îsi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programelor în cazul în care acest lucru este absolut necesar.