FIORDURILE SCANDINAVIEI

10 zile - 9 nopti
Categoria:
  • stockholm-suedia

Description

FIORDURILE SCANDINAVIEI

Berlin-Copenhaga-Stockholm-Uppsala-Lillehammer-Drumul Atlanticului-Drumul Trolilor-Drumul Vulturilor-Fiordurile Geiranger, Nordalsfjord, Nordfjord, Sognefjord, Hardangerfjord-Cascadele Voringfoss-Stalheim-Twindefoss-Bergen-Oslo-Goteborg

Ziua 1. Decolare din Aeroportul din Cluj-Napoca la orele 06:20, aterizare in Germania la Berlin Schonefeld la orele 07:15. Intalnire cu ghidul si autocarul in aeroport in jurul orei 9:30. Incepem vizita Berlinului cu un tur panoramic cu autocarul: Checkpoint Charlie, rămăşiţele Zidului, Insula Muzeelor, Poarta Brandenburg, Clădirea Reichstag, Noua Zonă Guvernamentală, Potsdamer Platz. Timp liber. Pornim spre Danemarca. Cazare  zona Lubeck.

Ziua 2. Ne continuam drumul spre Danemarca, traversam cu ferrybotul din Germania spre Danemarca la Puttgarden-Rodby. Ne indreptam spre Copenhaga,  Vizita Copenhaga; statuia Mica Sirena Palatul Regal, Primaria si Piata Primariei, Parlamentul, stradutele pietonale. Optional plimbare cu vaporasul in Coppenhaga. Timp liber. Seara traversam Podul Oresund, cel mai lung pod combinat (pt autoturisme si pentru tren) din Europa, astfel ajungem la Malmo. Cazare zona Malmo-Lund.

Ziua 3.  Dupa mic dejun, urmeaza o plimbare prin centrul orasului Malmo, timp liber. Ne indreptam spre nord, traversand zona lacurilor. Cazare zona Stockholm. (Malmo-Stockholm~600 km).

Ziua 4. Vizitam capitala Suediei, Stockholm, oras cladit pe 1000 de insule – orasul vechi, Palatul Regal (interior), Primaria (interior), Biserica de Incoronare, etc. Dupa masa vizita la museul Vasa.  Cazare zona  Stockholm.

Ziua 5. Mic dejun. Pornim spre Uppsala, faimos oras universitar si ecleziastic, Catedrala din Uppsala este cea mai mare biserica din Scandinavia. Pornim spre Norvegia traversand tinutul lacurilor. Cazare zona Hamar-Lillehammer. (Strockholm-Hamar~550 km).

Ziua 6. Oprire in Lillehammer, locatia Jocurilor Olimpice de Iarna. Ne indreptam spre nord pentru a admira Drumul Atlanticului, o serie de poduri spectaculoase care leaga insulite. Cazare zona Molde/Kristiansund. (Hamar-Molde~520 km).

Ziua 7. Strabatem Drumul Trolilor, cu peisaje splendide; urmam Drumul Vulturilor, spre Fiordul Geiranger,  stanci si cascade uimitoare si peisaje spectaculoase.  Cazare zona Innvick/Sogndal (Molde-Innvick-Sogndal~200/300 km)

Ziua 8. Ne indreptam spre sud, traversand cel mai lung tunel din lume. Urmeaza o oprire la Flam pe malul Sognefjord, cel mai lung si mai adanc fiord din lume (adincimea maxima de 1300m) Optional vizita cu trenul pe cea mai pitoreasca cale ferata din lume, care merge la o inaltime de 867 m. Ne continuam drumul cu autocarul prin pitorescul Canion Stalheim cu oprire la cascada Twindefoss. Sosire la Bergen, incepem vizita noastra in Bergen cu Museul Hansa, dupa care urmeaza Bryggen (sirul de case din port, pe lista patrimoniului UNESCO). Timp liber in piata de peste cu produse traditionale. Cazare zona Bergen (Sogndal-Bergen~300 km).

Ziua 9. Pornim spre Oslo, traversand Fiordul Hardanger, admiram Cascada Vorignfoss. La Oslo , capitala Norvegiei, urmeza tur de orientare pietonal:  Palatul Regal, Primaria, Parlamentul, Universitatea, Opera (Bergen-Oslo~450km).  Cazare zona Oslo.

Ziua 10. Parasim Norvegia, in drum spre aeroportul din Malmo facem o scurta oprire la Goteborg, al doilea oras ca marime din Suedia; Turnul Principal, Opera, Centrul Maritim, Primaria, Bursa.  Decolare din Aeroportul din Malmo  la orele 21:30, aterizare in Cluj-Napoca la orele 00:30.

Data de plecare Tarif standard in camera dubla

(avans 30%)

Tarif Early Booking

>28.02.19 (avans 50%)

Tarif Early Booking

>15.12.18 (avans 50%)

30 .06.2019 1099 euro 1069 euro 1045 euro
Tarif Client Fidel 1079 euro 1049 euro 1025 euro
Reducere copil<12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 40 euro Supliment camera single: 350 euro

Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turisti (avion+autocar). Suplimentul pentru grup 30-34 persoane, 80 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.

BONUS LOCURI PREFERENTIALE PENTRU INSCRIERI PANA LA 15.12.2018

Tariful include:

– 9 nopţi cazare la hoteluri de 3-4*  cu mic dejun bufet

– bilet de avion Cluj-Napoca-Berlin / Malmo-Cluj Napoca cu compania Wizzair cf orarului de mai sus.

– taxele de aeroport si transfer aerport-hotel-aeroport cf orarului de zbor mentionat mai sus, un bagaj de mână care măsoară maxim 40x30x20cm, poate fi transportat la bord gratuit (creme si lichide: <100 ml/recipient x 10 bucati in punga cu fermoar!).

– transport cu autocar clasificat internaţional de minim 3*, taxele de parcari si autostrazi, taxe tuneluri si poduri

– ghid însoţitor din partea agentiei

 

Tariful nu include:
– 
taxe feribot pentru trecere peste fiorduri si pe ruta Roedby-Puttgarden: 75 euro, se achita obligatoriu la inscriere.
–  bagaj de cala/persoana de 20 kg~75euro/bagaj  pentru dus-intors, bagaj de cala/persoana de 10 kg ~ 20 euro  (pretul bagajului este mai avantajos la inscriere, compania de zbor poate modifica taxele de bagaj).

–  locuri alaturate in avion

–  taxele de intrare la obiectivele turistice: Stockholm: Palatul Regal: 20 euro, Palatul Primariei 15 euro, calatoria cu trenul din Flam: 55 euro (se achita la inscriere),  Muzeul Hansa 15 euro, plimbare cu vaporul in Coppenhaga: 15 euro, etc.

– taxe ghizi locali, acolo unde grupul solicita sau este absolut necesar
– asigurarea storno si asigurarea medicala (optional)
– castile pentru audioghid si  bacsisurile

– taxa de rezervare a unui loc preferential în autocar: 5 euro/persoana (optional) (mentionam ca locurile în autocar se distribuie în ordinea înscrierilor si se comunica de catre agentie cu 3 zile inainte de plecare; prioritate au cei care la inscriere isi rezerva locul; nu acceptam cereri pentru loc preferential ulterior inscrierii).  Locuri preferetianle se pot rezerva doar pana la randul 6, iar turistii care ocupa ultima bancheta vor beneficia de o reducere de 10 euro/persoana care se acorda doar in caz de autocar plin.

Actul de calatorie este cartea de identitate romanesca valabila, emisa dupa 2010, in care este specificata Cetatenia Romana, dar Consulatul consiliaza pasaportul valabil minim 3 luni de la intrare in Norvegia

In cazul circuitelor unde grupul este format din grup cu avionul si grup cu autocarul, agentia isi rezerva dreptul de a modifica programul intregului grup in functie de schimbarea orarului de zbor. Agentia nu isi asuma raspunderea pentru eventualele intarzieri sau schimbari in programul excursiei datorita modificarii orarului de zbor. Agentia îsi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programelor în cazul în care acest lucru este absolut necesar.