FIORDURILE SCANDINAVIEI

13 zile - 12 nopti
Categoria:
  • Suedia

Description

FIORDURILE SCANDINAVIEI

Praga-Berlin-Copenhaga-Malmo-Stockholm-Uppsala-Lillehammer-Drumul Atlanticului-Drumul Trolilor-Drumul Vulturilor-Fiordurile Geiranger, Nordalsfjord, Nordfjord, Sognefjord, Hardangerfjord-Cascadele Voringfoss-Twindefoss; Canionul Stalheim-Bergen-Goteborg-Oslo-Sachsische Schweiz

Ziua 1. Pornire din Oradea la orele 00:00, (din Cluj-Napoca la orele 21:00 in 28.06!). Ne îndreptăm spre Praga, orasul celor 100 de turnuri, plimbare ghidata spre Piata Orasului Vechi cu Orologiul si cladirile monument din piata. Ne continuam drumul spre Germania; cazare zona Dresda. (Oradea-Dresda~1000 km)
Ziua 2. Ne continuam drumul spre nord, spre Berlin, unde urmeaza un tur panoramic cu autocarul: Checkpoint Charlie, rămăşiţele Zidului, Insula Muzeelor, Poarta Brandenburg, Clădirea Reichstag, Noua Zonă Guvernamentală, Potsdamer Platz. Timp liber. Pornim spre Danemarca. Cazare zona Lubeck (Germania).
Ziua 3. Ne continuam drumul spre Danemarca, traversam cu ferrybotul din Germania spre Danemarca la Puttgarden-Rodby. Ne indreptam spre Copenhaga, vizita Copenhaga; statuia Mica Sirena, Palatul Regal, Primaria si Piata Primariei, Parlamentul, stradutele pietonale. Timp liber. Seara traversam Podul Oresund, cel mai lung pod combinat (pt autoturisme si pentru tren) din Europa, astfel ajungem la Malmo. Cazare zona Malmo-Lund.
Ziua 4. Dupa mic dejun, urmeaza o plimbare prin centrul orasului Malmo, putin timp liber. Ne indreptam spre nord, traversand zona lacurilor. Cazare zona Stockholm. (Malmo-Stockholm~600 km).
Ziua 5. Vizitam capitala Suediei, Stockholm, oras cladit pe 1000 de insule – orasul vechi, Palatul Regal (interior), Primaria (interior), Biserica de Incoronare, etc. Dupa masa vizita la museul Vasa . Cazare zona Stockholm.
Ziua 6. Mic dejun. Pornim spre Uppsala, faimos oras universitar si ecleziastic, Catedrala din Uppsala este cea mai mare biserica din Scandinavia. Pornim spre Norvegia traversand tinutul lacurilor. Cazare zona Hamar-Lillehammer. (Strockholm-Hamar~550 km).
Ziua 7. Oprire in Lillehammer, locatia Jocurilor Olimpice de Iarna. Ne indreptam spre nord pentru a admira Drumul Atlanticului, o serie de poduri spectaculoase care leaga insulite. Cazare zona Molde/Kristiansund. (Hamar-Molde~520 km).
Ziua 8. Strabatem Drumul Trolilor, cu peisaje splendide; urmam Drumul Vulturilor, spre Fiordul Geiranger, cu peisaje spectaculoase. Cazare zona Innvick/Sogndal (Molde-Innvick-Sogndal~200/300 km)
Ziua 9. Ne indreptam spre sud, traversand cel mai lung tunel din lume. Urmeaza o oprire la Flam pe malul Sognefjord, cel mai lung si mai adanc fiord din lume (adincimea maxima de 1300m) Optional vizita cu trenul pe cea mai pitoreasca cale ferata din lume, care merge la o inaltime de 867 m. Ne continuam drumul cu autocarul prin pitorescul Canion Stalheim cu oprire la cascada Twindefoss. Sosire la Bergen, incepem vizita noastra in Bergen cu Museul Hansa, dupa care urmeaza vizita Bryggen (sirul de case din port, pe lista patrimoniului UNESCO). Timp liber in piata de peste cu produse traditionale. Cazare zona Bergen (Sogndal-Bergen~300 km).
Ziua 10. Pornim spre Oslo, traversand Fiordul Hardanger, admiram Cascada Vorignfoss. La Oslo , capitala Norvegiei, urmeza un tur de orientare pietonal: Palatul Regal, Primaria, Parlamentul, Universitatea, Opera (Bergen-Oslo~450km). Cazare zona Oslo.
Ziua 11. Parasim Norvegia, in drum spre Lund/Malmo facem o scurta oprire la Goteborg, al doilea oras ca marime din Suedia; Turnul Principal, Opera, Centrul Maritim, Primaria, Bursa. Cazare zona Malmo/Lund. (Oslo-Malmo~560km)
Ziua 12. Dupa un mic dejun matinal, pornire dimineata devreme catre Trelleborg, parasim Suedia si traversam cu feribotul spre Germania pe ruta Trelleborg-Rostock. Cazare zona Dresda. (Malmo-Dresda)~450km)
Ziua 13. Pornim spre casa cu opriri tehnice pe traseul (Dresda-Oradea~1100 km). Scurta oprire la Sachsische Schweiz, zona pitoreasca deasupra raului Elba, o scurta plimbare in natura, in zone legendare din perioade pagane. Sosire in tara seara.

Data de plecare Tarif standard in camera dubla

(avans 30%)

Tarif Early Booking

>28.02.19 (avans 50%)

Tarif Early Booking

>15.12.18 (avans 50%)

29.06.2019 999 euro 969 euro 949 euro
Tarif Client Fidel 979 euro 949 euro 929 euro
Reducere copil<12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 40 euro Supliment camera single:  390 euro

Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turisti. Suplimentul pentru grup 30-34 persoane, 80 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.

BONUS LOCURI PREFERENTIALE PENTRU INSCRIERI PANA LA 15.12.2018

Tariful include:
– 12 nopţi cazare la hoteluri de 3-4* cu mic dejun bufet
– transport cu autocar clasificat internaţional de minim 3*, taxele de parcari si autostrazi, taxe tuneluri si poduri.
– ghid însoţitor din partea agentiei

Tariful nu include:
– taxe feribot peste fiorduri si pe rutele Rostock-Trelleborg, Roedby-Puttgarden: 95 euro, se achita obligatoriu la inscriere.
– taxele de intrare la obiectivele turistice: Stockholm: Palatul Regal: 20 euro, Palatul Primariei 15 euro, calatoria cu trenul din Flam: 55 euro ( se achita la inscriere) Bergen: telefericul: 9 euro, Muzeul Hansa 15 euro, plimbare cu vaporasul in Coppenhaga: 15 euro, etc.
– taxe ghizi locali, acolo unde grupul solicita sau este absolut necesar
– asigurarea storno si asigurarea medicala (optional)
– castile pentru audioghid si bacsisurile
– taxa de rezervare a unui loc preferential în autocar: 5 euro/persoana (optional) (mentionam ca locurile în autocar se distribuie în ordinea înscrierilor si se comunica de catre agentie cu 3 zile inainte de plecare; prioritate au cei care la inscriere isi rezerva locul; nu acceptam cereri pentru loc preferential ulterior inscrierii). Locuri preferetianle se pot rezerva doar pana la randul 6, iar turistii care ocupa ultima bancheta vor beneficia de o reducere de 10 euro/persoana care se acorda doar in caz de autocar plin.

Actul de calatorie este cartea de identitate romanesca valabila, emisa dupa 2010, in care este specificata Cetatenia Romana, dar Consulatul consiliaza pasaportul valabil minim 3 luni de la intrare in Norvegia.

In cazul circuitelor unde grupul este format din grup cu avionul si grup cu autocarul, agentia isi rezerva dreptul de a modifica programul intregului grup in functie de schimbarea orarului de zbor. Agentia nu isi asuma raspunderea pentru eventualele intarzieri sau schimbari in programul excursiei datorita modificarii orarului de zbor. Agentia îsi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programelor în cazul în care acest lucru este absolut necesar.

Ora de imbarcare Orasul de imbarcare Locul de imbarcare Tarif dus-intors

Ora de imbarcare Orasul de imbarcare Locul de imbarcare Tarif dus-intors
00:00 Oradea Str Tudor Vladimirescu nr 4, de la

Agentia Galatea Travel

0
21:00 (-1 zi) Cluj-Napoca Sala Sporturilor 0
20:20 (-1 zi) Turda Teatru, Bld Matei Basarab 15 euro
18:00 (-1 zi) Tg. Mures OMV, Str. Gh. Doja 15 euro
21:30 (-1 zi) Satu Mare MOL, Drumul Careiului 20 euro
22:00 (-1 zi) Carei MOL, Bld. 25 Decembrie 15 euro
21:30 (-1 zi) Zalau MOL, Bld Mihai Viteazu 15 euro
21:40 (-1 zi) Arad OMV Centura, Calea Zimandului 20 euro

Tariful transferului este valabil pentru dus si intors, si se realizeaza la minim 4 turisti/traseu; numarul locurilor sunt limitate in functie de marimea mijloacelor de transport (4, 8, 15, 19, 48 locuri).