ISTANBUL, orasul pe doua continente 2019

5 zile - 4 nopti
Categoria:
  • Turcia

Description

ISTANBUL, orasul pe doua continente 2019

Edirne-Istanbul-Bosfor in perioada Pastelui Catolic 

Ziua 1. Pornire din Oradea la orele 14:00 pe ruta Cluj-Alba Iulia-Sibiu-Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Edirne. Tranzitam Romania si Bulgaria pe timpul noptii. (Oradea-Edirne=1000 km, Oradea-Istanbul=1200 km)

Ziua 2. Sosire in Turcia. Vizita orasului Edirne, a treia capitala a Imperiului Otoman, cu cea mai mare Moschee a Turciei, construita de Sinan in secolul 16 si Caravan Sarayul. Ne continuam drumul spre Istanbul, unde ne cazam. In cazul in care sosim in timp util, vizitam pietonal Moscheea lui Suleyman Magnificul, si mormintele familiei sale.

Ziua 3. Dupa mic dejun, incepem vizita metropolei, Istanbul cu centrul istoric – Palatul Topkapi, simbolul puterii otomane cu bucatariile, apartamentele imperiale, haremul si cu vedere panoramica superba asupra Bosforului (tur ghidat de cca 3-4 ore); pauza de pranz; continuam turul cu Hipodromul, Hagia Sophia, biserica construita in secolul VI pe timpul Imparatului bizantin Iustinian, dedicata Intelepciunii, a devenit apoi moschee, iar azi e muzeu. Urmeaza  Moscheea Albastra, capodopera a lui Sinan, construita in secolul al XVII-lea pe timpul Sultanului Ahmed I.

Ziua 4.  Continuam vizitarea Istanbulului cu Porta Aureea – arcul de triumf al basileilor, numita de otomani Poarta celor 7 turnuri (exterior) – Yedikule – loc de trista amintire, pentru ca aici a fost inchis Constantin Brancoveanu si fiii sai dupa ce a fost mazilit, si multi alti razvratiti contra Imperiului Otoman; Biserica Ortodoxa Ecumenica cu Biserica Sf. Gheorghe (complexul este sediul Patriarhiei Ortodoxe Grecesti), Biserica Ortodoxa Romanesca, Sf. Mucenita Paraschiva, numita si Izvorul Tamaduirii. Urmeaza Palatul Dolmabahce, simbolul exagerarii si a decadentei Imperiului Otoman, construit in secolul al XVIII-lea, pe malul Bosforului. Oprire la Bazarul de Mirodenii;  optional croaziera pe Bosfor, cu ocazia caruia avem prilejul sa vedem aceasta metropola desfasurata pe doua continente. Optional seara turceasca cu cina, bauturi, muzica si spectacol. Cazare si timp liber.

Ziua 5. Pornim spre casa, tranzitand Bulgaria. Sosire in tara seara/noaptea.

Date de plecare Tarif standard in camera dubla / tripla

(avans 30%)

Tarif Early Booking

>28.02.19 (avans 50%)

Tarif Early Booking

>15.12.18 (avans 50%)

19.04.2019 200 euro Locurile la oferta, epuizate
17.10.2019 200 euro 190 euro 190 euro
Reducere copil<12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 20 euro

Bonus Client Fidel: loc preferential in limita disponibilitatii

Supliment camera single: 30 euro

Tarifele au fost calculate la grup de minim 40 turisti (avion+autocar). Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 30 euro, se va achita, doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului,  in spatamana plecarii.

BONUS LOCURI PREFERENTIALE PENTRU INSCRIERI PANA LA 15.12.2018/DOAR PENTRU PLECAREA DIN 17.10.2019

Tariful include:

– transport autocar modern, climatizat de 3*, cu scaune rabatabile, statie audio-video, etc.
– imbarcarile din orasele de pe traseu (imbarcarile sunt posibile oriunde de pe traseu, fara suprataxa, cu conditia ca autocarul sa nu se abata din drum si sa poata parca regulamentar): Oradea, Cluj, Turda, Alba Iulia, Sebes, Sibiu, Brasov, Bucuresti, Giurgiu, etc; detalii pentru orarul de imbarcare se comunica in saptamana plecarii.
– 3 nopti cazare in Istanbul la hotel 4*, conform normelor locale, cu mic dejun bufet, cartierul Laleli (central), camerele sunt mici!
– ghid din partea agentiei; taxele de drum si de parcari
Tariful nu include:
– intrarile la obiectivele turistice din program: Hagia Sofia: 60 TL, Topkapi+Haremul: 95 TL, Dolmabahce+Haremul: 100 TL ; taxele de intrare sunt informative si valabile la momentul redactarii programului; ele se pot modifica in cursul anului 2019
– ghid local turc obligatoriu pentru zilele 3,4: 10 euro/persoana; croaziera pe Bosfor: 10 euro/persoana; seara turceasca: 35 euro

– optional asigurarea de renuntare la calatorie si asigurarea medicala

– transfer din Zalau, Carei, Arad, Timisoara, Satu Mare, Baia Mare, Tg. Mures: 15 euro  (minim 4 persoane/ruta)
– taxa de rezervare a unui loc preferential în autocar: 5 euro/persoana (optional) (mentionam ca locurile în autocar se distribuie în ordinea înscrierilor si se comunica de catre agentie cu 3 zile inainte de plecare; prioritate au cei care la inscriere isi rezerva locul; nu acceptam cereri pentru loc preferential ulterior inscrierii. Locuri preferetianle se pot rezerva doar pana la randul 6, iar turistii care ocupa ultima bancheta vor beneficia de o reducere de 5 euro/persoana care se acorda doar in caz de autocar plin.

– casca audioghid, bacsisurile

Agentia îsi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programelor în cazul în care acest lucru este absolut necesar.

Actul de calatorie pentru Turcia este pasaportul, valabil minim 6 luni la data calatoriei

Ora de imbarcare Orasul de imbarcare Locul de imbarcare Tarif
14:00 Oradea Str Tudor Vladimirescu nr 4, de la

Agentia Galatea Travel

0
17:00 Cluj-Napoca Bila Manastur 0
17:30 Turda Teatru, Bld Matei Basarab 0

Tariful transferului este valabil pentru dus si intors, si se realizeaza la minim 4 turisti/traseu; numarul locurilor sunt limitate in functie de marimea mijloacelor de transport (4, 8, 15, 19, 48 locuri)