LA BELLA ITALIA CU PERLELE SUDULUI

9 zile - 8 nopti
Categoria:
  • amalfi-italia

Description

LA BELLA ITALIA CU PERLELE SUDULUI

San Marino-Assisi-Roma-Vatican-Tivoli-Caserta-Capri-Pompei-Napoli-Sorrento-Amalfi-Caserta

Ziua 1. Decolare la orele 06:25 din aeroportul din Cluj-Napoca – aterizare in Aeroportul din Bologna la orele 07:25. Intalnire cu ghidul si autocarul in jurul orei 08:30. Pornim spre San Marino, anticul taram al libertatii, unde facem o plimbare ghidata pe Muntele Titan. Timp liber. Pornim spre Assisi, orasul Sfantului Francisc – Bazilica cu frescele lui Giotto, Simone Martini si alti maestri ale picturii italiene pre-renascentiste. Timp liber in Assisi, minunatul orasel medieval, unde pare ca timpul s-a oprit. Ne continuam drumul spre Roma. Cazare zona Roma, 4 nopti la acelasi hotel. Cazare 4 nopti la acelasi hotel.

Ziua 2. Ne indreptam spre Roma, Orasul Etern, (Atentie! Pentru a intra in centru, folosim metroul, iar intre obiectivele turistice ne deplasam pe jos toata ziua) unde urmeaza o plimbare ghidata; vizitam Bisericile Santa Maria Maggiore, San Pietro in Vincoli, Colosseum si Forul Roman, Forurile Imperiale. Timp liber. Cazare.

Ziua 3. Continuam vizita Orasului Etern, urmeaza Vaticanul: Catedrala Sf Petru, Muzeele Vaticanului cu Capela Sixtina (Atentie! Pentru a intra in centru, folosim metroul, iar intre obiectivele turistice ne deplasam pe jos) Muzeele Vaticanului:~32 euro se achita la inscriere (bilet de intrare, ghid local vorbitor de lb romana, statie ghidaj audio al Vaticanului, taxa de rezervare pentru grupuri)

Ziua 4. Continuam vizita Romei cu  Piazza di Spagna cu Scarile Spaniole, apoi Piata Navona, Panteonul, Fontana di Trevi. Timp liber in Roma sau *excursie optionala la Tivoli, renumit pentru ruinele vilei Imparatului Adrian si gradinile vilei familiei Este, vizitam Vila Este cu gradinile si fantanile arteziene, ambele insemnate pe lista Patrimoniului UNESCO. Cazare.

Ziua 5. Urmeaza San Giovanni in Laterano, prima biserica crestina din Roma si catedrala Romei, Baptisteriul lui Constantin cel Mare, primul baptister al crestinismului, Sfanta Scara a lui Pilat. Pornim spre sud, spre Napoli. Cazare zona Napoli, 4 nopti la acelasi hotel.

Ziua 6. Incepem ziua cu anticul oras Pompei, asezat la picioarele Vulcanului Vezuviu, Basilica, Forul Central, etc (ghid local obligatoriu). Vizitam Napoli, incepem cu Muzeul de Arheologie, unde admiram obiectele gasite la Pompei. Urmeaza Catedrala; timp liber, apoi in cadrul unui tur panoramic vizitam Portul, Castel Nuovo, Palatul Regal, Castel del Ovo, Piazza del Plebiscito. Cazare.

Ziua 7. Timp liber sau *optional cu autobuze locale, vizitam Sorrento, peninsula sirenelor si Coasta Amalfitana – unul dintre cele mai superbe trasee panoramice din lume. Plimbare pe stradutele din Amalfi – vizitam Domul in care se gasesc ramasitele Apostolului Sf. Andrei. Cazare la acelasi hotel

Ziua 8. Dupa mic dejun, ne îndreptam cu vaporul spre minunata insula Capri. Aici puteti alege sa va plimbati cu vaporasul (tur de insula cu explicatii) pentru a vizita peisajele pitoresti, pesterile sapate în stânca de catre apa marii; apoi, timp liber pentru a vizita insula – plimbare pe jos sau cu autobuzele locale, sau timp liber pentru plaja. Cazare.

Ziua 9. Dupa mic dejun, ne îndreptam spre nord, oprire la Caserta, resedinta regilor Neapolelui, vizitam splendidul palat baroc si gradinile. Ne indreptam spre nord, spre Aeroportul Fiumicino din Roma; decolare la orele 16:55, aterizare la aeroportul din Cluj la orele 19:55.

Data de plecare Tarif standard in camera dubla / tripla

(avans 30%)

Tarif Early Booking

>28.02.18 (avans 50%)

Tarif Early Booking

>15.12.18 (avans 50%)

02/09/19 749 euro 719 euro 689 euro
Tarif Client Fidel 739 euro 709 euro 679 euro
Reducere copil<12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 30 euro Supliment camera single: 160 euro

Tarifele au fost calculate la grup de minim 40 turisti (avion+autocar). Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.

BONUS LOCURI PREFERENTIALE PENTRU INSCRIERI PANA LA 15.12.2018

Tariful include:

– bilet de avion pe ruta Cluj-Bologna si Roma Fiumicino-Cluj cu compania Wizzair

– un bagaj de  mana cu dimensiuni maxime de 40x30x20cm,  poate fi transportat la bord gratuit (creme si lichide: <100 ml/recipient x 10 bucati in punga cu fermoar).  ATENTIE! Regulament modificat la compania Wizzair: nu se mai pot transporta trolere!

– transport conform program cu autocar modern, climatizat, 3* sau minibus local, in functie de numarul de persoane.

– 8 nopti cazare la hoteluri 4*, cu mic dejun (4 nopti zona Roma, 4 nopti zona Napoli)

– ghid însotitor din partea agentiei

Tariful nu include:

– bagaj de cala/persoana de 10 kg, de dimensiuni 55x40x23 cm: 20 euro; bagaj de cala de 20 kg: 70 euro (dus-intors) (pretul bagajului este mai avantajos daca se achita la inscriere, acesta difera in functie de ruta si compania de zbor poate modifica taxele de bagaj ulterior).

– intrarile la obiectivele turistice: Muzeele Vaticanului: ~32 euro se achita la inscriere  (bilet de intrare, ghid local vorbitor de lb romana, statie ghidaj audio al Vaticanului, taxa de rezervare pentru grupuri), bilete de transport în comun în Roma (1 bilet: 1,50 eurox8),  Pompei+Muzeul de Arheologie din Napoli, ambele cu ghid local toata ziua: 33 euro, feribot Capri~35 euro, tur insula Capri cu vaporas~18 euro, Caserta-Palatul Regal ~13 euro; taxele de intrare sunt orientative si valabile la redactarea programului.

– taxe ghizi locali, acolo unde grupul solicita sau este absolut necesar;

– excursia optionala la Amalfi cu ghid local si autobuz local de 30-35 persoane – 40 euro (locuri limitate), excursia optionala Tivoli – 15 euro+taxa de intrare Vila d’Este~11 euro

taxele de intrare in orasele din Italia pentru autocar (pentru a evita aceste taxe si pentru o circulatie mai rapida si mai eficienta, la Roma, folosim metroul, obiectivele se afla la distante relativ mici intre ele, astfel vizita Romei se realizeaza pietonal), Assisi: 3 euro

– asigurarea storno si asigurarea medicala (optional)

– castile pentru audioghid; bacsisurile

– 8 cine la hoteluri: 120 euro (la Roma si la Napoli)

– taxele de statiune – zona Roma, Pomezia, hotel 4*, 2 euro/zi/persoana, platibili la fata locului (taxele pot fi modificate sau introduse si la Napoli in cursul anului de catre autoritatile locale)

– taxa de rezervare a unui loc preferential în autocar: 5 euro/persoana (optional) (mentionam ca locurile în autocar se distribuie în ordinea înscrierilor si se comunica de catre agentie cu 3 zile inainte de plecare; prioritate au cei care la inscriere isi rezerva locul; nu acceptam cereri pentru loc preferential ulterior inscrierii). Locuri preferetianle se pot rezerva doar pana la randul 6, iar turistii care ocupa ultima bancheta vor beneficia de o reducere de 10 euro/persoana care se acorda doar in caz de autocar plin .

 

In cazul circuitelor unde grupul este format din grup cu avionul si grup cu autocarul, agentia isi rezerva dreptul de a modifica programul intregului grup in functie de schimbarea orarului de zbor. Agentia nu isi asuma raspunderea pentru eventualele intarzieri sau schimbari in programul excursiei datorita modificarii orarului de zbor. Agentia îsi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programelor în cazul în care acest lucru este absolut necesar.