Polonia-Tarile Baltice-Helsinki 2019

9 zile - 8 nopti
Categoria:
  • Lituania

Description

Polonia-Tarile Baltice-Helsinki 2019

Cracovia-Varsovia-Riga-Tartu-Tallinn-Helsinki-Palatul Rundale-Dealul Crucilor-Vilnius-Trakai-Lublin

Ziua 1. (Oradea-Cracovia~530 km). Plecare din Oradea dimineata la orele 05:00. Traversam nordul Ungariei, apoi tranzitam Slovacia pe traseul Kosice, Presov si Poprad, prin Tatra Inalta. Sosire la Cracovia, vechea capitala a Poloniei. Urmeaza o plimbare ghidata in orasul vechi, Biserica Sf. Maria, Sukkienice, hala de postavuri, monumentul Adam Mikiewicz, fortificatiile medievale – Barbicanul, Poarta Florian, etc. Scurt timp liber in Cracovia. Cazare. Cina optional.

Ziua 2. (Cracovia-Varsovia~290 km) Pornim spre Varsovia, capitala Poloniei, plimbare ghidata prin centrul istoric si timp liber. Ne continuam drumul prin Polonia spre vest, cazare zona Bialystok (Varsovia-Bialystok~200 km)

Ziua 3. Traversam Lituania cu opriri tehnice pe traseu. Trecere in Letonia, sosire in capitala Riga, cel mai mare oras din tinutul Baltic. Cazare la Riga (510 km)

Ziua 4. Vizitam Riga, vechi oras comercial german, vizitam Casele Breslelor, Primaria, Turnul Munitiei, Poarta Suedeza, Casa Capetelor Negre. Pornim spre Estonia, plimbare prin al doilea cel mai mare oras al tarii, Tartu, piata centrala, primaria, universitatea, ruinele catedralei. Cazare la Tartu. (Riga-Tartu ~ 250 km)

Ziua 5. Pornim spre Tallinn, capitala Estoniei, vechi oras hanseatic care este impartit in orasul de sus si orasul de jos; vizitam ambele catedrale, cea evanghelica luterana si cea ortodoxa, care domina orasul de jos, ingradit de ziduri. In orasul de jos, intalnim o cavalcada de stradute impresionante, primaria gotica, timp liber in Tallin.  Cazare 2 nopti la Tallin (Tartu-Tallin~190 km).

Ziua 6. Timp liber in Tallin sau optional trecere in Finlanda, 1 zi la Helsinki; se viziteaza catedrala evanghelica si cea ortodoxa, Piata Senatului, Ateneul etc, Piata Veche; timp liber in Helsinki sau optional trecere spre Ansamblul de fortificatii, Suomelinna construite de suedezi. (circulatia in Helsinki se realizeaza cu transport local)

Ziua 7. Parasim Estonia, ne indreptam spre Letonia, vizitam Palatul Rundale (Tallinn-Rundale~387 km) sau Versailles in miniatura, pe vremuri, palatul țarilor. Ne continuam drumul spre Lituania, oprire la Dealul Crucilor, o colina unde mii de cruci sunt asezate, ca semn de protest contra subjugarii Imperiului Tarist Rus. Dealul Crucilor este un loc de pelerinaj catolic si este simbolul rezistentei nationale lituane. Cazare zona Vilnius. (~680 km)

Ziua 8. Vizitam capitala Lituaniei, Vilnius, oras baroc, asezat in zona deluroasa, impadurita, oras care combina vechiul si noul; vizitam Poarta Zorilor cu Icoana Fecioarei facatoare de minuni, Biserica Sf Tereza, Biserica Ortodoxa Sf. Duh, Biserica Sf. Ana, cladirile Universitatii, Palatul Presedintelui si Catedrala. Timp liber in Vilnius. Vizitam localitatea Trakai, aflata la o distanta mica de Vilnius, situata intr-o zona in care se gasesc 72 de lacuri. Oraselul se afla in singurul parc national istoric din Europa – vizitam Biserica Sf. Fecioara, renumita pentru superbele stucaturi care acopera peretii si tavanul. Cazare la Bialystok in Polonia (~300km).

Ziua 9. Pornim spre casa cu o scurta oprire in Lublin, al doilea cel mai mare oras al Poloniei de sud, in cadrul unei plimbari ghidate vizitam orasul vechi cu case manieriste, catedrala si admiram castelul neogotic (exterior). Ne continuam drumul spre casa. Sosire in Oradea seara tarziu. (Bialystok-Oradea~855 km)

Data de plecare Tarif standard in camera dubla / tripla

(avans 30%)

Tarif Early Booking

>28.02.19 (avans 50%)

Tarif Early Booking

>15.12.18 (avans 50%)

26.08.2019 540 euro 520 euro 500 euro
Tarif Client Fidel 530 euro 510 euro 490 euro
Reducere copil<12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 30 euro Supliment camera single: 160 euro

Tarifele au fost calculate la grup de minim 40 turisti. Suplimentul pentru transport pentru grup 15-39 persoane, 35 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.

BONUS LOCURI PREFERENTIALE IN AUTOCAR PENTRU INSCRIERI PANA LA 15.12.2018

Tariful include:

– transport cu autocar modern, climatizat, de 3*, taxe de parcari si autostrazi;

– 8 nopti cazare cu mic dejun bufet la hoteluri de 3*, 3 nopti in Polonia, 5 nopti in Tarile Baltice.

– ghid de turism din partea agentiei.

Tariful nu include:

– taxele de intrare, taxa ghizilor locali; Riga: Casa capetelor negre: 8 euro, Turnul Bisericii Sf Petru: 9 euro, Domul: 3 euro, Tartu: Muzeul Catedralei: 9 eur, Palatul Rundale: cu gradina franceza: 15 eur,  Primaria din Tallin: 5 euro, Palatul si parcul Rundale: 8 euro.

– excursie optionala la Helsinki (include taxa feribot, transport local, trecere cu vaporasul spre Suomelinna): 70 euro, se achita la inscriere! Orar feribot: Tallinn-Helsinki 10:30 (2h); Helsinki-Tallin: 19:30 (2 h); Muzeul Fortificatiei: 8 euro, Biserica de Stanca: 3 euro.

– cinele la hoteluri; posibilitati si tarife se transmit odata cu informarile finale, in saptamana plecarii

– castile pentru audioghid, bacsisurile

– asigurarea storno si asigurarea medicala (optional);

taxa de rezervare a unui loc preferential în autocar: 5 euro/persoana (optional) (mentionam ca locurile în autocar se distribuie în ordinea înscrierilor si se comunica de catre agentie cu 3 zile inainte de plecare; prioritate au cei care la inscriere isi rezerva locul; nu acceptam cereri pentru loc preferential ulterior inscrierii. Mentionam ca locurile preferentiale se pot rezerva doar pana la randul 6 pe ambele parti, iar turistii care ocupa ultima bancheta vor beneficia de o reducere de 10 euro/persoana care se acorda doar in caz de autocar plin.

 

Agentia îsi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programelor în cazul în care acest lucru este absolut necesar.

Ora de imbarcare Orasul de imbarcare Locul de imbarcare Tarif
05:00 Oradea Str.T Vladimirescu nr 4, de la Agentia Galatea Travel 0
02:00 Cluj-Napoca Sala Sporturilor Gratuit
01:20 Turda Teatru, Bld Matei Basarab 15 euro
00:00 Tg. Mures OMV, Str. Gh. Doja 15 euro
02:30 Satu Mare MOL, Drumul Careiului 20 euro
03:00 Carei MOL, Bld. 25 Decembrie 15 euro
02:30 Zalau MOL, Bld Mihai Viteazu 15 euro
02:40 Arad OMV Centura, Calea Zimandului 15 euro
02:00 Timisoara Parcarea Real, Calea Aradului 20 euro

 

Tariful transferului  este valabil pentru dus si intors, si se realizeaza la minim 4 turisti/traseu; numarul locurilor sunt limitate in functie de marimea mijloacelor de transport (4, 8, 15, 19, 48 locuri).