ISTANBUL, orasul pe doua continente

4 zile - 3 nopti
Categoria:

Description

ISTANBUL, orasul pe doua continente

Istanbul, Palatul Topkapi, Dolmabahce, Bosfor, Piata Taksim, Yedikule

Ziua 1. Decolare din Aeroportul din Cluj-Napoca la orele 21:30; aterizare la Istanbul la orele 23:20. Cazare 2 nopti la acelasi hotel.

Ziua 2. Dupa mic dejun, incepem vizita pietonala a metropolei, Istanbul cu centrul istoric – Palatul Topkapi, simbolul puterii otomane cu bucatariile, apartamentele imperiale, haremul si cu vedere panoramica superba asupra Bosforului (tur ghidat de cca 3 ore, in functie de renovarile care se desfasoara in incinta complexului); pauza de pranz; continuam turul cu HipodromulHagia Sophia, biserica construita in secolul VI pe timpul Imparatului bizantin Iustinian, dedicata Intelepciunii, care a devenit apoi moschee, iar azi e muzeu. Urmeaza Moscheea Albastra, capodopera construita in secolul al XVII-lea pe timpul Sultanului Ahmed I. Anticul Bizant avea o infrastructura deosebita, avand un sistem de aprovizionare cu apa si o canalizare din perioada romana, intratinuta pana Evul mediu. Cazare.

Ziua 3. Incepem ziua cu vizitarea Pietei Taksim, loc de intalniri, simbolul fortei creatoare si revolutionare a tineretului. In centrul acestei piete se gaseste Monumentul Republicii, construit la 5 ani dupa formarea Republicii Turcia, in 1928. Continuam vizitarea Istanbulului cu Palatul Dolmabahce, simbolul exagerarii si a decadentei Imperiului Otoman, construit in secolul al XVIII-lea, pe malul Bosforului. Continuam cu o Croaziera pe Bosfor, cu ocazia caruia avem prilejul sa vedem aceasta metropola desfasurata pe doua continente si astfel sa ne intregim impresiile. Incheiem vizitarea vechiului Istanbul cu Bazarul de Mirodenii sau Bazarul Egipteanne intoarcem spre hotel pe malul Marii Marmara, admiram vechile ziduri ale Anticului Bizant, cu Porta Aureea, pe care otomanii au modificat-o in Fortificatia celor Sapte Turnuri sau Yedikule. Optional seara turceasca cu cina, bauturi, muzica si spectacol. Cazare si timp liber.

Ziua 4. Timp liber in Istanbul pana la ora 15:00. Transfer la aeroport. Decolare la orele 19:05, aterizare la Cluj-Napoca la orele 20:40.

Data de plecare Tarif standard in camera

dubla (avans 30%)

Tarif Early Booking
>15.12.2021 
(avans 50%)
05.05.2022 445 euro 425 euro
Reducere copil<12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 25 euro; Supliment camera single: 45 euro

 

Tarifele au fost calculate la grup de minim 40 turisti, avion+autocar. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 40 euro, se va achita, doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in spatamana plecarii.

 

Tariful include:
– bilet de avion cu Compania Turkish Airlines pe ruta Cluj-Istanbul si retur la orele mai sus mentionate; transfer aeroport-hotel-aeroport;
– bagaj de mana de 8 kg; bagaj de cala de 20 kg;
– 3 nopti de cazare la hotel 4*, conform normelor locale, cu mic dejun bufet, cartierul Laleli (central), (camerele sunt mici);
– ghid din partea agentiei;
– tur de oras ghidat, pietonal, in ziua 2 si tur de oras ghidat cu autocarul in ziua 3.

Tariful nu include:
– intrarile la obiectivele turistice din program: Istanbul: Topkapi cu Haremul: 29 euro, Dolmabahce: 21 euro, Croaziera pe Bosfor: 10 euro,
Seara turceasca: 35 euro (masa, bauturi alcoolice si nealcoolice si spectacol);
– taxele de intrare sunt informative si valabile la momentul redactarii programului; ele se pot modifica in cursul anului 2022; – ghid local turc obligatoriu pentru zilele 2, 3: 10 euro/persoana;
– optional, asigurarea de renuntare la calatorie si asigurarea medicala;
– casca audioghid, bacsisurile.

Agentia îsi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programelor în cazul în care acest lucru este absolut necesar.

Actul de calatorie pentru Turcia este pasaportul, valabil minim 6 luni de la data intoarcerii.

 

CONDITII DE INSCRIERE:

  1. LA TARIFE EARLY BOOKING,CIRCUITE AUTOCAR SI AVION
  • avans 50% (turistii care detin vouchere de la Circuitele Galatea Travel din 2020 se pot inscrie cu voucherul, dar diferenta de avans pana la 50% trebuie achitata pana la data expirarii perioadei Early Booking, data afisata in program)
  • diferenta de 50% se achita cel tarziu cu 45 zile inainte de data plecarii
  1. LA TARIFE STANDARD,CIRCUITE AUTOCAR SI AVION
  2. avans 30% la inscriere, diferenta de 70% se achita cel tarziu cu 45 zile inainte de data plecarii