TOSCANA, leagănul Renașterii și ținutul vinurilor

7 zile - 6 nopti
Categoria:

Description

TOSCANAleagănul Renașterii și ținutul vinurilor

Ljubljana-Florenta-Montecatini Terme-Pisa-San Gimignano-Volterra-Cinqueterre-Siena-Padova

 

Ziua 1. Plecare din Cluj la orele 02:00 din Oradea la orele 05:00 pe ruta Cluj-Oradea-Padova ~ 1100 km. Popas in Ljubljana, capitala Sloveniei – Podul cu Dragoni, Podul Triplu, Catedrala si Primaria – plimbare ghidata si timp liber. Ne continuam drumul spre Italia, cina si cazare zona Padova.

Ziua 2. Pornire spre faimoasa capitala a Toscanei, Florenta, unde vizita incepe din centrul religios al orasului vechi, admirand Catedrala Santa Maria del Fiore cu cupola lui Bruneleschi, Baptisteriul si Clopotnita lui Giotto (toate exterior). Pauza de masa. Plimbarea noastra continua spre Casa lui Dante si Santa Croce, unde vom admira, in interior, mormintele celor mai importanti oameni ilustri din istoria Florentei si Italiei. Urmeaza Palazzo Vecchio, sediul conducerii orasului-stat Florenta. Cina si cazare in Montecatini Terme, 4 nopti la acelasi hotel. (Padova-Florenta~220 km)

Ziua 3. Intoarcere in Florenta, unde aprofundam vizita orasului-capitala a Renasterii, vizitam Galeriile Uffizi (2 ore), cea mai vestita colectie de pictura renascentista toscana, cu atractii ca, La Primavera si Nasterea lui Venus ale lui Sandro Boticelli. Urmeaza o pauza de masa cu un meniu tipic local, cu degustare de vin Chianti de trei feluri. Continuam cu vizita Capelei Medici, cu intrare in Mausoleul in care sunt inmormantati membrii familiei Medici, Sacrestia noua, in care se afla capodoperele lui Michelangelo: Amurgul, Aurora, Noapte si Zi, adica Alegoria Timpului. Continuam vizita cu Accademia delle Belle Arte unde vom ramane incantati de celebrul David, de Michelangelo, Sclavii, Pieta di Palestrina, San Matteo, etc. (Montecatini-Florenta~50 km).

Ziua 4. Incepem ziua, vizitand Pisa, Campo dei Miracoli cu Catedrala, Baptisteriul si Turnul Inclinat, admirabila greseala arhitecturala medievala. Ne continuam drumul spre San Gimignano, adorabilul orasel medieval, numit si Manhattanul Evului Mediu pentru turnurile sale inegale. Toscana este vestita si pentru faimoasele vinuri ale sale, din care putem degusta din belsug si la San Gimignano. Continuam cu oraselul Volterra, antica asezare etrusca, faimoasa pentru prelucrarea alabastrului din cele mai vechi timpuri.

Ziua 5. Zi libera in statiune sau *optional pornim cu trenul spre faimosul tinut Cinque Terre, adica cinci localitati vechi, neschimbate de timp si de viata moderna. Cea mai importanta localitate este Monterosso si cea mai frumoasa Vernazza…. plimbare si timp liber in localitati; vom vizita doar 3 dintre ele pentru a le putea savura, fara graba.

Ziua 6. Vizitam Siena, orasul perla a Toscanei, unde vizitam Biserica San Domenico, care gazduieste moastele Sfintei Ecaterina de Siena, una din cei doi sfinti protectori ai Italiei, apoi vizitam Catedrala cu planuri de arhitectura indraznete, nerealizate, dar cu atat mai multa decoratie pictata si mozaic care impodebeste partea finalizata, toate acestea fac din Catedrala Sienei o perla de neegalat. Continuam cu Piazza del Campo, superba piata medievala in care, de doua ori pe an, are loc faimoasa intrecere medievala cu caii, Palio di Siena. Cazare zona Padova.

 

Ziua 7. Dupa mic dejun, vizitam Padova, Biserica Santa Giustina cu moastele Sf. Luca si Basilica Sf Anton, cu moastele tamaduitoare ale sfantului si cu operele de arta ale lui Donatello, Tiziano Aspetti, etc., Piata Prato della Vale, una dintre cele mai mari piete publice din Europa. Pornim spre casa cu popasuri tehnice pe drum (Padova-Cluj~1100 km). Sosire in tara seara tarziu/noaptea.

Data de plecare Tarif standard in camera

dubla/tripla (avans 30%)

Tarif Early Booking
>15.12.2021

sau pana la revocare (avans 50%)

25.05.2022 485 euro 450 euro
Tarif Client Fidel 480 euro 445 euro
Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 30 euro

Supliment camera single: 90 euro

Tarifele au fost calculate la grup de minim 40 turisti Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.

– transport cu autocar modern, climatizat 3*;
– 6 nopti cazare cu demipensiune; 4 nopti in statiunea Montecatini Terme la hotel 3* si 2 nopti zona Padova hotel 3* ;
– ghid însotitor din partea agentiei;
, taxele de parcare si de autostrada, taxa intare pt autocar in San Gimignano, Volterra, Sienna.

Tariful nu include:
– intrarile la obiectivele turistice: FlorentaGaleriile Uffizi: 30 euro , Galleria del’Accademia: 16 euro (ambele se achita la inscriere, tariful include bilet de intrare si taxa de rezervare, numar de locuri limitate! Atentie, nu se gasesc bilete disponibile cu 2-3 saptamani inainte de vizita!), Palazzo Vecchio: 15 euro, Basilica Santa Croce: 8 euro; Capela Medici: 10 euro;
– *Excursia optionala la Cinqueterre, se realizeaza cu autocarul si trenul, tarif: 35 euro, achitabili la fata locului;
– taxe ghizi locali, obligatorii in Florenta pt 2 zile: 17 euro/persoana (la unele obiective un ghid poate lua max 25 persoane, astfel e nevoie de 2 ghizi), taxa achitabila la fata locului;
– taxele de intrare in Florenta pentru autocar: pentru a evita o taxa mare pentru intrare in Florenta (de cca 20 euro/persoana) vom folosi mijloace de transport in comun, cca 5 euro pentru 2 zile, pentru a evita aceste taxe;
–  asigurare medicala si storno (include si Covid), asigurari optionale;
– casti audio ghid si bacsisuri ;
– taxele de statiune, acolo unde se percep, platibile la fata locului (acestea pot fi introduse in localitati in cursul anului de catre autoritatile locale) la Montecatini, 1 euro/persoana/noapte ;
– taxa de rezervare a unui loc preferential în autocar: 5 euro/persoana (optional) (mentionam ca locurile în autocar se distribuie în ordinea înscrierilor; prioritate au cei care la inscriere isi rezerva locul; nu acceptam cereri pentru loc preferential ulterior inscrierii). Locuri preferetianle se pot rezerva doar pana la randul 6, iar turistii care ocupa ultima bancheta vor beneficia de o reducere de 10 euro/persoana aplicabila doar in caz de autocar plin.

 

Agentia nu isi asuma raspunderea pentru eventualele schimbari in programul excursiei datorita modificarii programului la obiective. Agentia îsi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programelor în cazul în care acest lucru este absolut necesar.

 

Precizare situatie Covid-19: taxele de mai sus au fost ultimele taxe valabile. La momentul de fata, unele obiective nu mentioneza nici un fel de informatii pentru vizitatori, astfel, vizitele si taxele de mai sus pot suferi modificari. In schimb, fiind vorba despre bilete de grup, greu de achizitionat, aceste taxe se achita la inscriere, ca agentia sa le poata achizitiona la timp. In cazul in care aceste vizite nu se pot realiza, turistii vor fi informati la timp, taxele de intrar se returneaza, iar programul si vizite alternative vor substitui cele initiale. Vezi informatii detaliate la Informatii Utile Covid-19 (mai jos).

 

Ora de imbarcare Orasul de imbarcare Locul de imbarcare Tarif
05:00 Oradea Str Tudor Vladimirescu nr 4, de la

Agentia Galatea Travel

0
02:00 Cluj-Napoca Vivo 0
01:20 Turda OMV Autostrada 35 euro
00:00 Tg. Mures OMV, Str. Gh. Doja 35 euro
02:30 Satu Mare MOL, Drumul Careiului 30 euro
03:00 Carei MOL, Bld. 25 Decembrie 30 euro
02:30 Zalau MOL, Bld Mihai Viteazu 30 euro
02:40 Arad OMV Centura, Calea Zimandului 35 euro
02:00 Timisoara Parcarea Real, Calea Aradului 35 euro

 

CONDITII DE INSCRIERE:

  1. LA TARIFE EARLY BOOKING,CIRCUITE AUTOCAR SI AVION
  • avans 50% (turistii care detin vouchere de la Circuitele Galatea Travel din 2020 se pot inscrie cu voucherul, dar diferenta de avans pana la 50% trebuie achitata pana la data expirarii perioadei Early Booking, data afisata in program)
  • diferenta de 50% se achita cel tarziu cu 45 zile inainte de data plecarii
  1. LA TARIFE STANDARD,CIRCUITE AUTOCAR SI AVION
  2. avans 30% la inscriere, diferenta de 70% se achita cel tarziu cu 45 zile inainte de data plecarii