MEXIC MARELE TUR – CIRCUIT si SEJUR CANCUN

15 zile - 14 nopti
Categoria:

Description

MEXIC MARELE TUR – CIRCUIT si SEJUR CANCUN

Pe urmele civilizatiilor Maya & Azteca

Transport Avion Lufthansa/Austrian Airlines | 15 zile | de la 2.399 Euro

 

Mexicul este una dintre cele mai mistice tari, sustinuta de ritualuri si traditii stravechi. Este o tara fascinanta si unica prin imbinarea vechiului cu noul. Veti gasi aici si multe situri arheologice bogate in cultura civilizatiilor Maya, Olmec, Tarascan si Azteca. Printre cele mai importante locuri din Mexic se numara capitala Mexico City si Monterrey, cu frumoasele sale cladiri coloniale, Guadalajara, Oaxaca, Morelia, San Miguel de Allende, Guanajuato, Zacatecas si Merida in peninsula Yucatan, printre altele.  Mexic este o tara frumoasa si diversa, cu multe lucruri de oferit vizitatorilor, fie ca mergeti sa vizitati plajele locale faimoase in toata lumea pentru ospitalitate si frumusete, sau orasele istorice din perioada de dinaintea colonizarii spaniole.

 

Ziua 1 | BUCURESTI – MEXICO CITY

Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Henri Coanda la ora 04:15 pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1423 cu destinatia Frankfurt. Decolare la ora 06:15 si sosire in Frankfurt la 07:50. Decolare spre Mexico City la ora 13:35 cu zborul LH498. Sosire in Mexic la ora 19:00.

Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel. Cocktail de bun venit si servirea cinei. Program liber pentru odihna. Cazare Hotel PF 4* sau similar Mexico City. (Mese incluse: mese in avion, cina meniu fix la hotel).

 

Ziua 2 | MEXICO CITY

Mic dejun. Ne aflam in Mexico City, unul dintre cele mai mari orase ale lumii din punct de vedere al populatiei, casa unui imperiu antic care s-a transformat intr-o metropola moderna, un important centru in realizarea telenovelelor si cu cei mai buni mariachi. Tur de oras Mexico City. In Ciudad de Mexico exista doua zone care au fost declarate Patrimoniu Mondial de catre UNESCO. Primul este Centrul Istoric (Centro Historico) cu cladirile istorice si religioase precum Catedrala Metropolitana (Catedral Metropolitana), una dintre cele mai importante structuri arhitecturale din emisfera vestica. Palatul National (Palacio Nacional) cu picturi murale spectaculoase care descriu istoria Mexicului. Dupa-amiaza vom vizita Muzeul National de Antropologie. Un loc ce spune totul despre cultura mexicana, de la originile ei asiatice pana in zilele noastre. Este cel mai mare muzeu al Americii Latine si unul dintre cele mai mari depozite antropologice ale lumii. Insasi cladirea ce-l adaposteste e o opera de arta. Dupa tur, timp liber pentru cumparaturi. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel PF 4* sau similar Mexico City.  (Mese incluse: mic dejun si cina meniu fix).

 

Ziua 3 | MEXICO CITY – TEOTIHUACAN

Mic dejun. Plecare spre Teotihuacan – oras vechi aztec localizat la 65 km de capitala. Orasul se intindea pe 30 kilometri patrati. Teotihuacan a devenit cel mai mare oras mexican pre-hispanic, cu o populatie de aproximativ 200.000 de oameni. Cea mai importanta cladire este Piramida Soarelui – care are o inaltime de 63 de metri (207 ft). Potrivit arheologilor, Teotihuacan este unul dintre cele mai vechi complexuri arheologice. Teotihuacan, cu piramidele sale uriase inchinate Soarelui si Lunii, este alcatuit dintr-un labirint de palate, temple, locuinte, piete si bulevarde. Orasul se crede ca a fost construit in anul 100 I.Hr. La intoarcere veti vizita si Bazilica Fecioarei Guadalupe – protectoarea Mexicului. Intoarcere la hotel. Servirea cinei la un restaurant local situat in apropierea hotelului. Cazare Hotel PF 4* sau similar Mexico City. (Mese incluse: mic dejun si cina bufet la un restaurant local).

 

Ziua 4 | MEXICO CITY – PUEBLA – OAXACA

Mic dejun. Plecare spre Oaxaca. Oprire in Puebla pentru a vizita centrul istoric. Veti vizita: Santa Maria Tonantzintla, o superba biserica cu interior baroc si cu peretii acoperiti la exterior cu placi de ceramica de Talavera bordo cu romburi albastre si stelute albe, Capela Rosario – in stil baroc cu stucaturi aurii, inchinata Reginei Rozariului. Oprire pentru cumparaturi la “El Parian” unde veti gasi ceramica, bomboane traditionale, haine de piele etc. Servirea pranzului la restaurant local. Continuam drumul catre Oaxaca. Oaxaca este locul originar istoric al populatiilor pre-columbiene Zapotec si Mixtec, avand cei mai multi vorbitori nativi ai limbilor amerindiene vorbite in Mexicul de azi. Cazare Hotel La Noria Centro Historico 4* sau similar Oaxaca. (Mese incluse: mic dejun si pranz).

 

Ziua 5 | OAXACA

Mic dejun. In prima parte a zilei tur de oras Oaxaca. Orasul colonial ofera multe locuri istorice interesante. Veti vizita Catedrala, Biserica Santo Domingo, Fantana Sapte Regiuni. Continuam cu vizitarea orasului zapotec Monte Alban unde veti gasi urme ale acestei civilizatii. Veti admira Mormantul 7 – care adaposteste mai mult de 500 de piese de aur, chihlimbar si bijuterii turcoaz – si Piata Principala, fosta inima a orasului. Vom continua apoi cu vizita la Mitla unde se afla unul din cele mai importante situri arheologice, situat la o altitudine de 1480 m si inconjurat de muntii Sierra Madre del Sur. Pana in aproximativ 900 d.Hr., aici era un loc sacru in care zapotecii isi ingropau mortii. Servirea pranzului la un restaurant local. Vom incheia ziua vizitand cel mai lat copac din lume, arborele Tule. Intoarcere in Oaxaca. Cazare Hotel La Noria Centro Historico 4* sau similar Oaxaca. (Mese incluse: mic dejun si pranz)

 

Ziua 6 | OAXACA – TUXTLA GUTIERREZ – SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS

Dis de dimineata (ora 04:00) vom porni catre Tuxtla Gutierrez aflat in regiunea Chiapas si vom servi micul dejun pe drum la un restaurant local. Cand vorbesti de aceasta regiune inseamna ca vorbesti despre mayasi (una dintre civilizatiile avansate din perioada 250-900 A.D). vom continua apoi cu un tur al Canionului Sumidero cu barca. Canionul cu pereti abrupti a fost creat acum milioane de ani de Raul Grijalva, peretii lui stancosi ridicandu-se la peste 1000m deasupra raului. Apoi vom face un scurt popas in Chiapa de Corzo pentru a admira superba fantana in stil maur (mudejar). Dupa-amiaza plecare spre San Cristobal de las Casas. Cocktail de bun venit si servirea cinei la un restaurant local. Cazare Hotel Plaza Magnolias 4* sau similar San Cristobal de las Casas. (Mese incluse: mic dejun si cina)

 

Ziua 7 | SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS

Mic dejun. Astazi sunteti invitati sa descoperiti frumusetea satelor mayase de langa San Cristobal. Prima oprire este in San Juan Chamula. Locuitorii sunt indigeni Tzotzil si au o organizare proprie, nu platesc impozite, nu permit politiei federale sa intre in teritoriul lor, si au un ritual religios diferit, de altfel centrul geografic si spiritual al orasului fiind biserica dedicata Sfantului Ioan Botezatorul. Urmatoarea oprire va fi in Zinacantan, oras locuit tot de indigeni Tzotil, cunoscuti pentru florile lor. Crini, crizanteme, trandafiri cresc in gradinile lor si le impodobesc altarele. Veti admira aici Biserica San Lorenzo. Intoarcere in San Cristobal si timp liber la dispozitie. Servirea cinei la un restaurant local. Cazare Hotel Plaza Magnolias 4* sau similar San Cristobal de las Casas. (Mese incluse: mic dejun si cina)

 

Ziua 8 | SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS – CASCADELE AGUA AZUL – PALENQUE

Mic dejun. Plecare spre Palenque. In drum va veti opri sa vizitati fabuloasele cascade “Aqua Azul”. Incojurate de o vegetatie luxurianta, raurile se varsa in defileul stancos formand sute de cascade albe. Vom mai face apoi un stop la Misol Ha, o alta minunata cascada. Sosire in Palenque. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Mision Palenque 4* sau similar Palenque. (Mese incluse: mic dejun si cina)

 

Ziua 9 | PALENQUE – CAMPECHE

Mic dejun. Exploram Palenque, unul din cele mai importante, elegante si misterioase situri arheologice mayase. In interiorul piramidei a fost descoperit sarcofagul si fascinanta piatra funerara sculptata a Regelui Pakal (o copie se afla in Muzeul de Antropologie din Mexico City). Cu toate ca situl arheologic este unul de dimensiuni medii, fiind mai mic decat siturile de la Tikal sau Copan, el contine unele dintre cele mai bune exemple de arhitectura, sculptura, acoperisuri specific mayase si alte basoreliefuri pe care le-a lasat mostenire civilizatia maya. Veti admira Templul Soarelui – foarte bine pastrat, unde pe scut apare fata zeului mayas, Palatul care apartinea familiei regale, fiind folosit atat pentru ceremonii cat si pentru locuit. Servirea pranzului la un restaurant local. Dupa-amiaza plecare spre Campeche. Cazare Hotel Gamma Campeche Malecon 4* sau similar Campeche. (Mese incluse: mic dejun si pranz)

 

Ziua 10 | CAMPECHE – UXMAL – MERIDA

Mic dejun. Tur panoramic de oras Campeche in care veti admira Poarta Pamantului, Catedrala “Concepcion Inmaculada”, Piata Principala. Ne indreptam apoi catre orasul Uxmal in care veti admira cele mai bine pastrate vestigii mayase: Casa Testoaselor (renumita pentru broastele testoase care decoreaza cornisa), Casa Pasarilor, Palatul Mastilor (decorat cu sase randuri de masti), Palatul Guvernatorului, Piramida Magicianului. Servirea pranzului la un restaurant local. Continuam drumul catre orasul Merida al carei nume maya este T’hó’ sau Ichkanzihóo (cetatea celor cinci dealuri). Tur de oras panoramic. Este capitala si orasul cel mai mare al Peninsulei Yucatan. Centrul istoric al orasului este primitor si pitoresc presarat cu cladiri in stil colonial. In Plaza Mayor (piata centrala) se afla Catedrala, considerata cea mai veche de pe continent, construita intre 1561 si 1598 partial cu pietre din vechiul oras mayas. Langa gasim Palacio Municipal (Primaria), o cladire tipic coloniala de culoare roz. Transfer la hotel si cocktail de bun venit. Cazare Hotel NH Collection Merida Paseo Montejo 4* sau similar Merida. (Mese incluse: mic dejun si pranz)

 

Ziua 11 | MERIDA – PENINSULA YUCATAN – CANCUN

Mic dejun. Plecare spre Cancun. Oprire la Chichén Itzá – cel mai cunoscut si cel mai mare sit arheologic pre-columbian construit de civilizatia Maya si aflat in partea central-nordica a peninsulei Yucatán. Prin semnificatia istorica, simbolistica complexa si conservarea excelenta a minunatelor edificii, Chichén Itzá reprezinta o minune a culturii si civilizatiei moderne. Veti admira Piramida Kukulkán sau Castelul, ce constituie miezul complexului arhitectural, Observatorul, O padure de coloane sculptate – Grupul celor o Mie de Coloane –  ce ocupa o piata mare, de 142/155 m. Servirea pranzului la un restaurant local. Dupa-amiaza transfer in Cancun. Pe drum vom mai vizita cenota X’keken Well (recent denumita X’Keken Jungle Park) o formatiune masiva de calcar cu numeroase stalactite agatate de plafonul sau („piscina” naturala este incalzita si se poate inota). Dupa vizita ne continuam drumul catre Cancun. Cazare cu All Inclusive la Hotel Reflect Krystal Grand Cancun Resort & Spa 4*superior (camere deluxe) sau similar Cancun. (Mese incluse: mic dejun, pranz, All Inclusive)

 

 

Zilele 12 – 13 | CANCUN

Mic dejun. Doua zile libere pentru plaja si/sau excursii optionale. Cazare All Inclusive la Hotel Reflect Krystal Grand Cancun Resort & Spa 4*superior (camere deluxe) sau similar Cancun. (Mese incluse: All Inclusive)

 

Zilele 14 – 15 | CANCUN – BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 12.00 si depunerea bagajelor la camera de bagaje. Timp liber la dispozitie pentru relaxare. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Austrian Airlines OS096 cu destinatia Bucuresti, via Viena. Decolare la ora 18:05, sosire la Viena la ora 11:30 (a doua zi). Imbarcare pe zborul OS791 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 15:20 si aterizare pe Aeroportul Henri Coanda la ora 17:55. Sfarsitul pachetului de servicii.

 

DATE DE PLECARE: 25 Martie

 

Tarife:                                              calculate pentru un grup de 25 platitori

 • 399 Euro adult loc in camera dubla
 • 339 Euro adult a 3-a persoana in camera dubla*
 • 939 Euro adult loc in camera single

Nota: In majoritatea hotelurilor din Mexic, camerele cu ocupare de 3 persoane ofera 2 paturi matrimoniale

 

Servicii incluse:

 • Bilete de avion Bucuresti – Mexico City & Cancun – Bucuresti, Compania Lufthansa/Austrian Airlines
 • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 7-9 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
 • Transport cu autocar local conform programului
 • 13 nopti cazare hoteluri 4* astfel:
 • 3 nopti la Hotel PF 4* Mexico City sau similar
 • 2 nopti la Hotel La Noria Centro Historico 4* Oaxaca sau similar
 • 2 nopti la Hotel Plaza Magnolias 4* San Cristobal de las Casas sau similar
 • 1 noapte la Hotel Mision Palenque 4* Palenque sau similar
 • 1 noapte la Hotel Gamma Campeche Malecon 4* Campeche sau similar
 • 1 noapte la Hotel NH Collection Merida Paseo Montejo 4* Merida sau similar
 • 3 nopti la Hotel Reflect Krystal Grand Cancun Resort & Spa 4*superior sau similar Cancun
 • Mese conform programului – preparatele servite la mesele principale au specific local, bauturile nu sunt incluse la pranz si cina cu exceptia All Inclusive
 • 13 mic dejun, 05 pranzuri, 06 cine, 03 All Inclusive
 • Excursiile zilnice si tururile prevazute in program
 • Biletele de intrare la obiectivele principale din program
 • Ghid local la dispozitie pentru toate zilele de tururi si excursii (mai putin zilele de sejur)
 • Transfer Aeroporturi – Hoteluri – Aeroporturi
 • Insotitor de grup

 

Servicii neincluse:

 • Intrarile la obiectivele turistice (altele decat cele incluse in program)
 • Excursiile optionale
 • Bacsisuri recomandate pentru ghizii si soferii locali: 50 Euro/persoana/sejur (se achita la fata locului la inceputul excursiei)
 • Asigurare TRAVEL COVID PROTECTION: storno si medicala cu protectie COVID (detalii in agentie)

 

Document de calatorie circuit:

 • Pasaportul electronic sau pasaportul simplu valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei.