SAFARI KENYA și relaxare la Oceanul Indian

10 zile - 9 nopti
Categoria:

Description

SAFARI KENYA

și relaxare la Oceanul Indian (11 zile)

Masai Mara, Raul Mara, Lacul Nakuru, Amboselli, Kilimajaro, Tsavo Est

07-17 februarie 2022

 

 

Ziua 1. 07.02.2022 Budapesta – Nairobi

Transfer din Cluj-Napoca-Oradea-Budapesta. Întâlnire cu insotitorul de grup al agenției Galatea Travel în aeroportul Liszt Ferencz din Budapesta la ora 12:45 pentru îmbarcare pe zborul Lufthansa cu destinatia Frankfurt/Nairobi. Decolare la orele 14:45, sosire in Nairobi seara la orele 21:15. Transfer la hotel in Nairobi. Cina.

Ziua 2. 08.02.2022 Nairobi – Masai Mara

Dupa mic dejun, ne îndreptăm spre rezervația Masai Mara; oprire pentru a admira panorama Văii Faleei Siro-Africane. Ne continuăm drumul și vom face o escală de câteva minute în orașul Narok. După formalitățile de check-in în Lodge in Parcul National Masai Mara, servim prânzul. După prânz, odihna până dupamasa, cand pornim pentru un game drive (safari) de seară. Masai Mara este extinderea nordică a Parcului Național Serengeti din Tanzania. Doar o frontieră artificială separă cele doua regiuni. Ne întoarcem la cazarea noastră pentru cină și odihnă, 2 nopti in acelasi lodge in Rezervatia Masai Mara

Ziua 3. 09.02.2022 Masai Mara

Mic dejun. Parasim cazarea dimineata, ne aventurăm în sălbăticie pentru o zi întreagă de safari în căutarea celor cinci aninale mari, THE BIG FIVE, leul, leopardul, rinocerul, elefantul și bivolul si alte animale (prânz la pachet). Rezervația Masai Mara acoperă o suprafață de 1.510 km² si se afla la altitudinea de 1500-2170 metri deasupra nivelului mării. Dispune de o diversitate de peisaje în care se găsesc peste 95 de specii de mamifere și peste 570 specii de păsări. Numit și “Cupa mondială a vieții sălbatice” (World Cup of Wildlife), Masai Mara împreună cu Parcul Național Serengeti sunt considerate cele mai perfecte locuri din lume unde se pot vedea animale sălbatice într-un număr atat de mare. Cina si cazare la acelasi lodge.

Ziua 4. 10.02.2022 Masai Mara – Lacul Nakuru

După mic dejun ne îndreptăm spre Lacul Nakuru. Sosire la cazare, iar după formalitățile de check-in la cazare servim prânzul. Putin timp liber pentru odihna, după care începe noul safari de seară. Cunoscut și sub denumirea de “Paradisul Iubitorilor de Păsări”, Parcul National Nakuru, se află la baza văii Faleii Siro-Africane, înconjurat de pășuni și păduri. Vizitatorii se pot bucura de o largă diversitate ecologică și de un ecosistem variat. Este ideal pentru admirarea păsărilor, rinocerilor si altor animle de apa, precum hipopotami si crocodili. După vizită ne întoarcem la hotel pentru cină.

Ziua 5. 11.02.2022 Lacul Nakuru – Nairobi – Amboseli – Kilimanjaro

După mic dejun, pornim spre Nairobi și Parcul Național Amboseli (~500 km / 8 ore). Parcul Amboseli, al doilea ca importanță din Kenya, este renumit pentru coloniile de elefanți și peisaje spectaculoase ale vârfului Kibo, cel mai înalt pisc din masivul Kilimanjaro (5.895 m). Masivul muntos situat în apropiere influențează clima și cantitatea de precipitații din regiune. Peisajul parcului este caracterizat prin praful alcalin abundent, crânguri de salcâmi și savane deschise. Ne oprim din drum pentru a servi prânzul picnic. La sfârșitul zilei participăm la un safari în parcul național. Cină și cazare.

Ziua 6. 12.02.2022 Amboseli – Tsavo East

După mic dejun, începem călătoria spre Tsavo Est. Tsavo East este unul dintre cele mai mari parcuri din Kenya și Africa de Est. Are multe animale și natură uimitoare. Elefanții roșii din Tsavo se găsesc doar aici, solul roșu este uimitor. Veți vedea o mulțime de elefanți, girafe, zebre, lei, gheparzi, ștruți etc. După acesta vom face check-in-ul în Lodge, servim masa de prânz. Safari de seară va fi între orele 15.30 – 18.00. Întoarce la cazare pentru cină.

Ziua 7. 13.02.2022 Tsavo East – Mombasa

Ziua va începe cu un safari matinal. Vom lua o ceașcă de cafea sau ceai și pornim la drum. Acesta este cel mai favorabil moment pentru a vedea animalele. La ora 08:00 ne întoarcem pentru micul dejun la cazare, iar apoi pornim către Mombasa. Vom ajunge în Mombasa dupamasa tarziu. Cina si cazare la Mombasa.

Zilele 8-9-10. 14-16.02.2022 Mombasa – Diani Beach

Timp liber pentru plajă și odihna. Cazare în sistem All Inclusive la Hotel Neptune Paradise Beach Resort & Spa 4* Diani Beach sau similar.

Ziua 11. 17.02.2022 Mombasa – Budapesta

Dupa mic dejun matinal, transfer către aeroportul Moi International Mombasa. Îmbarcare pe zborul companiei Lufthansa. Decolare la ora 12:05, aterizare în Budapesta la ora 22:50

 

Data de plecare Tarif standard in camera dubla.

(avans 30%)

Tarif Early Booking

>14.01.2022 (avans 50%)

07.02.2022 3190 euro 3090 euro
Supliment camera single: 450 euro

 

Servicii incluse:
– ghid român însoțitor
– zboruri la dus pe ruta Budapesta – Nairobi, compania aeriană Lufthansa
–  zboruri la retur pe ruta Mombasa – Budapesta, compania aeriană Lufthansa

– bagaj de cala de 20 kg
– transferuri aeroport – hotel – aeroport
– 1 noapte in zona Nairobi la hotel de 4 *, 5 nopți cazare la hoteluri și Lodge Camp (asimilate categoriei 4*) cu pensiune completa, fara bauturi si 4 nopti cazare hoteluri 4* cu All Inclusive in zona Mombasa, pe malul Oceanului Indian

-1 noapte la Hotel Tamarind Tree sau similar cu intrare seara cu cina si mic dejun
-1 noapte cu pensiune completa în  Lake Nakuru Lodge sau similar
-2 nopți cu pensiune completă în Masai Mara la Keekorok Lodge sau similar
-1 noapte cu pensiune completă în Amboseli la OL-Tukai Lodge sau similar

-1 noapte cu pensiune completă în Tsavo Est  Ngutuni Safari Lodge sau similar
-4 nopți cu all inclusive în Diani Beach-Mombasa la Hotel Neptune Paradise Beach Resort & Spa 4* sau similar
– transport cu minibus de safari
– safari din program
– biletele de intrare în parcurile naționale din program

– Flying doctor (transfer aerian la spital in Nairobi in caz de urgente medicale)

 

 

Nu sunt incluse:
– taxa de viză Kenya, ~50 USD / persoană (se obține la sosirea pe aeroportul din Nairobi)
– vaccinurile și medicamentele recomandate pentru vizita în Kenya (detalii pe pagina ww.mae.ro)
– asigurarea medicală, asigurarea storno
– intrări la obiective turistice, altele decât cele prevăzute în program
– bacșiș pentru ghizi locali și șoferi, cca.50 USD / persoană (se achită la fața locului la sosire)
– excursii opționale