Turcia, Kusadasi-Coasta de vest,relaxare și vizite

10 zile - 9 nopti
Categoria:

Description

Turcia, Kusadasi-Coasta de vest,relaxare și vizite

Edirne, Troia, Dardanele, Pamukkale-Hierapolis, Ephesus-Selcuk, Didyma-Miletus

Ziua 1. Plecare din Oradea la orele 00:00, din Cluj la orele 02:30, pe ruta Oradea-Cluj-Alba Iulia-Giurgiu-Edirne ~1000 km. Cazare la Edirne (Tr)~1000 km.
Ziua 2. Dupa mic dejun, vizitam Edirne, Marea Moschee construita de Mimar Sinan cu bazarul, vechea scoala, etc. Pornire spre Dardanele, prima stramtoare a Marii Marmara; traversam in Asia. Ne continuam drumul si facem popas in antica Troya, orasul lui Priam, incendiata la Sfarsitul Razboiului Troian. Ne continuam drumul spre Kusadasi, unde vom fi cazati 7 nopti la un hotel de 4*, tip de masa, demipensiune.
Ziua 3-9. Relaxare la Marea Egeee si excursii optionale.
Ziua 10. Pornire spre Romania cu tranzitarea Bulgariei. Sosire in tara, in Oradea seara tarziu/noaptea. (Edirne-Oradea~1000 km)

Excursii optionale:
1.Ephesus, Selcuk. 
Vizita la Ephesus, cu ruinele orasului antic, amfiteatrul, podiumul, agora, biblioteca lui Celsus, Templul lui Artemis, etc. Efesul, oras antic, mutat de trei ori din cauza aluviunilor, apare si in Biblie, in Faptele Apostolilor si este una dintre cele Sapte Biserici ale Apocalipsei. Urmeaza Selcuk si casa in care se crede ca a trait Fecioara Maria in ultimii ani de viata; urmeaza vizita la Biserica Sf. Ioan, construita pe locul mormantului apostolului, in secolul al 6-lea, pe timpul Imparatului Iustinian. Cina si cazare la Kusadasi; ~60 km.

2.Pamukkale, Hierapolis. Vizitam faimoasele terase calcaroase cu apa termala, Baile Cleopatrei in care vizitatorii se pot imbaia in apa minerala si ruinele anticului oras balnear, Hierapolis, unde era si un oracol vestit cu Sibile si Plutonium; ne intoarcem la cazare. ~350 km.

3.Didyma, renumit pentru Templul lui Apollo, zeul soare, templu care se numara printre cele mai bine conservate constructii ale antichitatii. Urmeaza Miletus, important oras comercial antic, intemeiat de ionieni; orasul a avut doua porturi si a avut o influenta economica si comerciala foarte mare in Marea Ioniana; localnicii din Milet au intemeiat cele doua colonii din Dobrogea, la Marea Neagra, Tomis (Constanta) si Histria; ~160 km.

Data de plecare Tarif standard in camera

dubla/tripla (avans 30%)

Tarif Early Booking>31.01.2022

sau pana la revocare (avans 50%)

17.06.2021 475 euro 455 euro
Tarif Client Fidel 470 euro 450 euro
Reducere copil<12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 30 euro Supliment camera single: 150 euro

Tarifele au fost calculate la grup de minim 40 turisti. Suplimentul pentru transport la grup 30-39 persoane, 40 euro, se va achita doar in caz de nevoie la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.

BONUS LOCURI PREFERENTIALE PENTRU INSCRIERI PANA LA 15.12.2021

Tariful include:

 • transport autocar modern, climatizat de 3*, cu scaune rabatabile, etc; imbarcarile din orasele de pe traseu (imbarcarile sunt posibile oriunde de pe traseu, fara suprataxa, cu conditia ca autocarul sa nu se abata din drum si sa poata parca regulamentar): Oradea, Cluj, Turda, Alba Iulia, Sibiu, Bucuresti, Giurgiu, detalii pentru orarul de imbarcare, vezi mai jos;
 • 9 nopti cazare hoteluri 4* cu mic dejun si cine bufet (2 nopti la Edirne, la dus si la intors, 7 nopti in Kusadasi la Hotel Dabaklar 4* sau similar
 • ghid de turism din partea agentiei pe tot parcursul programului; taxele de drum si de parcari
 • vizita la dus la Edirne (Moscheea Selimiye), si la Troia la intors (se achita taxele de intrare si ghidul local la Troia, cca 10 euro)

Tariful nu include:

 • excursiile optionale: Ephesus-Selcuk: 45 euro (include transport cu autocarul, ghid local, taxele de intrare la Efesul antic, Casa Fecioarei si Bazilica Sf Ioan); Pamukkale-Hierapolis: 50 euro (include transport cu autocarul, taxa de intrare la situl arheologic Hierapolis si la terasele calcaroase, ghid de turism; Didyma-Miletus: 35 euro (include transport cu autocarul, taxele de intrare la cele doua situri, Didyma si Milet, ghid local)
 •  asigurare medicala si storno (include si Covid) , asigurari optionale;
 • castile pentru audioghid ;
 • bacsisurile
 • taxa de rezervare a unui loc preferential în autocar: 5 euro/persoana (optional) (mentionam ca locurile în autocar se distribuie în ordinea înscrierilor si se comunica de catre agentie cu 3 zile inainte de plecare; prioritate au cei care la inscriere isi rezerva locul; nu acceptam cereri pentru loc preferential ulterior inscrierii. Locuri preferetianle se pot rezerva doar pana la randul 6, iar turistii care ocupa ultima bancheta vor beneficia de o reducere de 10 euro/persoana care se acorda doar in caz de autocar plin.

Agentia îsi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programelor în cazul în care acest lucru este absolut necesar

 

Actul de calatorie este pasaportul valabil minim 6 luni de la data plecarii (pentru Turcia)

 

Ora de imbarcare Orasul de imbarcare Locul de imbarcare Tarif
00:00 Oradea Str Tudor Vladimirescu nr 4, de la Agentia Galatea Travel 0
02:30 Cluj-Napoca Vivo Gratuit
03:30 Turda OMV Autostrada Gratuit
04:30 Alba Iulia Petrom, strada Biruintei, E81 Gratuit
05:30 Sibiu Petrom, Autostrada A1 Gratuit
22:30 (-1 zi) Satu Mare MOL, Drumul Careiului 30 euro
23:10 (-1 zi) Carei MOL, Bld. 25 Decembrie 25 euro
21:30 (-1 zi) Zalau MOL, Bld Mihai Viteazu 25 euro
22:00 (-1 zi) Arad OMV Centura, Calea Zimandului 30 euro
21:00 (-1 zi) Timisoara Parcarea Real, Calea Aradului 35 euro
22:30 (-1 zi) Tg. Mures OMV Str. Gh Doja 25 euro

Tariful transferului este valabil pentru dus si intors, si se realizeaza la minim 4 turisti/traseu; numarul locurilor sunt limitate in functie de marimea mijloacelor de transport (4, 8, 15, 19, 48 locuri).

 

CONDITII DE INSCRIERE:

 1. LA TARIFE EARLY BOOKING,CIRCUITE AUTOCAR SI AVION
 • avans 50% (turistii care detin vouchere de la Circuitele Galatea Travel din 2020 se pot inscrie cu voucherul, dar diferenta de avans pana la 50% trebuie achitata pana la data expirarii perioadei Early Booking, data afisata in program)
 • diferenta de 50% se achita cel tarziu cu 45 zile inainte de data plecarii
 1. LA TARIFE STANDARD,CIRCUITE AUTOCAR SI AVION
 2. avans 30% la inscriere, diferenta de 70% se achita cel tarziu cu 45 zile inainte de data plecarii