Circuit si relaxare in Iordania

8 zile - 7 nopti
Categoria:
 • iordania-petra

Description

Circuit si relaxare in Iordania

Zbor Cluj-Napoca-Tel Aviv-Cluj-Napoca

Ziua 1. Qumran, Locul de Botez, Masada

Decolare le orele 06:05 din Aeroportul din Cluj-Napoca, aterizare in Israel, la Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv la orele 09:05. Dupa formalitatile vamale, vom intra in zona strabatuta de paraul Chedron, care isi croieste drum prin pustia Iudeii si se varsa apoi in Marea Sarata sau Marea Moarta. Popas la Locul de Botez in Iordan, locul unde Iordanul este cel mai stramt, vadul de trecere pentru triburile Israelului, conduse de Iosua la cucerirea Pamantului Fagaduintei. Oprire la Qumran, locul unde s-au gasit faimoasele manuscrise de la Marea Moarta, vechea asezare a esenienilor, prima orandurire monahala, cu importante influente asupra crestinismului de mai tarziu. Ne continuam drumul spre sud, prin falia Siro-Africana, adancitura pe langa Marea Moarta. Oprire la Masada vechea fortareata a lui Irod cel Mare, asezata sus pe o stanca in Desertul Iudeii. Ne continuam drumul spre sud. Trecere in Iordania. Cina si cazare 2 nopti la Aqaba, singurul port si satiune la Marea Rosie al Iordaniei. (Hotel City Tower 4* sau similar)

Ziua 2. Timp liber la Marea Rosie, Aqaba

Timp liber in statiune sau plaja la o plaja privata, unde, optional, se poate face o croaziera cu barca cu fund de sticla si snorkelling pentru a admira superba si colorata flora si fauna a Marii Rosii. Cina la hotel, seara timp liber in centru.

Ziua 3. Wadi Rum

Parasim hotelul, urmeaza un tur panoramic al statiunii Aqaba, ne indreptam spre Wadi Rum, superba rezervatie naturala in desert, cu peisaje si culori deosebite, unde vom face o tura cu jeepurile de cca 2 ore, cu popas la un cort de beduini, popas pentru a “camili” pe “corabia desertului”. Innoptam in desert intr-un loc de campare de 4*, unde vom avea parte de o cina traditionala (cu voie buna), gatita in vas de lut, in pamant. In desert, poluarea de lumini e minima, astfel cerul instelat prezinta un spectacol miraculos. (Mazayen Rum Camp 4* sau similar)

Ziua 4. Wadi Rum si  Petra

Optional in zori, la rasarit de soare, vizitam Wadi Rum din balon; aceasta activitate depinde foarte mult de conditiile meteo! Ne deplasam spre nord, invers traseului lui Moise si a poporului Israel; pe acest traseu, dinspre Muntele Hor spre Marea Rosie (pentru a ocoli regatul Edomului), Moise salveaza poporul Israel de la muscatura serpilor infocati, ridicand un sapre de arama pe o prajina; cei ce priveau la sarpe, se vindecau. Pe Muntele Hor, langa Petra se gaseste mormantul lui Aron, fratele lui Moise. Vizitam Petra, orasul nabatienilor, ascuns intr-un canion superb, colorat – vizitam valea Petrei pietonal (in biletul de intrare avem inclus si calaritul pe cca 1 km din traseu). Ne indreptam spre Marea Moarta. Cina si cazare 3 nopti la Marea Moarta, Hotel Ramada sau Grand East 4* sau similar.

Ziua 5. Marea Moarta

Zi libera la Marea Moarta. Aceasta mare este defapt un lac sarat, cel mai sarat lac din lume, cu concentratia maxima de 35% de sare si se gaseste la -430m sub nivelul marii mondiale. Datorita locatiei la altitudinea cea mai scazuta din lume, aerul si soarele, impreuna cu apa si namolul, au calitati terapeutice pentru piele, astm, alergii respiratorii.

Ziua 6. Marea Moarta, Kerak, Machaerus, Nebo

Zi libera la Marea Moarta sau, optional Ne indreptam spre nord, oprire la Kerak, oras al Vechiului Testament din Regatul Moabului, care in Evul Mediu a dobandit un castel construit de cruciati prin anii 1140, pentru a controla triburile bediune si caravanele de pe Drumul Regal. Urmeaza Mkawer sau Machaerus, ruinele unui palat al lui Irod, situat pe munte, unde, dupa cronicarii timpului, a avut loc executia lui Ioan Botezatorul in anul 32. Continuam cu Muntele Nebo, locul unde Moise a ajuns cu poporul sau, de unde privea spre Canaan, pamantul fagaduit, dar unde Dumnezeu nu i-a permis sa intre; abia urmatoarea generatie, condusa de Iosua va intra si va cuceri Canaanul. Cazare si cina 2 nopti la Marea Moarta.

Ziua 7.  Amman, Madaba, Jerash, Betlehem

Dupa mic dejun, vizitam capitala Amman, oras locuit din antichitate, care a avut diverse denumiri, azi oras surprinzator de modern; in cadrul unui tur panoramic vizitam Citadela, sau vechea fortificatie, palatul regal, unde familia regala a Iordaniei traieste, langa cel mai sarac cartier al orasului, Parlamentul, Primaria, etc., scurt timp liber in centrul orasului.  Ne indreptam spre Madaba, unde vizitam Biserica Hărţii (harta de mozaic, care era ghidul calatorilor in Tara Sfanta in secolul 6, si o manufactura de mozaicuri unde primim informatii despre cele doua tehnici ale manufacturii de mozaic. Ne indreptam spre Jerash, anticul oras roman Gerasa, pastrat intr-o stare foarte buna pana azi. Ne indreptam inspre granita cu Israelul. Trecem frontiera si ne cazam la Betlehem. Timp liber, seara cina la hotel.

Ziua 8. Mic dejun la pachet. Transfer la Aeroportul din Tel Aviv. Decolare la orele 09:55, Aterizare la Cluj-Napoca la orele 13:10.

Date de plecare Tarif standard in camera dubla sau tripla

(avans 30%)

Tarif Early Booking

> 28.02.2019 (avans 50%)

Tarif Early Booking

> 15.12.2018 (avans 50%)

15.10.2019 989 euro 969 euro 949 euro
Tarif Client Fidel 979 euro 959 euro 939 euro
Reducere copil<12 ani, in camera cu 2 adulti: 100 euro Supliment camera single: 195 euro

Tariful a fost calculat la un grup minim de 20 persoane, supliment grup 15-19 persoane: 40 euro/persoana, se achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in spatamana plecarii

 

Tariful include:

 • – bilet avion pe ruta Cluj-Tel Aviv-Cluj, conform orarului de mai sus, cu compania Wizzair, taxele de aeroport si transfer aeroport-hotel-aeroport
 • – un bagaj de mana cu dimensiuni maxime de 40x30x20cm, poate fi transportat la bord gratuit (creme si lichide: <100 ml/recipient x 10 bucati in punga cu fermoar). ATENTIE! Regulament modificat la compania Wizzair: nu se mai pot transporta trolere ca bagaj de mana!
 • – 7 nopti cazare cu mic dejun si cina la hoteluri de 4*, 2 nopti in Aqaba la Hotel City Tower 4* sau similar, 3 nopti la Marea Moarta, Hotel Ramada 4* sau Grand East 4* sau similar, 1 noapte in desert in corturi de 4*(Mazayen Rum sau similar), 1 noapte la Bethlehem, Hotel Diamond 4* sau similar.
 • – taxele de intrare la obiectivele mentionate in Iordania, vizita Wadi Rum cu jeepurile
 • – taxele de viza, intrare si iesire din Israel si din Iordania
 • – ghid local vorbitor de lb. romana
 • – transport local cu autocar climatizat, cf programului

 

Tariful nu include:

 • – bagaj de cala/persoana de 10 kg, de dimensiuni 55x40x23 cm: 25 euro; bagaj de cala de 20 kg: 90 euro (dus-intors) (pretul bagajului este mai avantajos daca se achita la inscriere, acesta difera in functie de ruta si compania de zbor poate modifica taxele de bagaj ulterior).
 • – intrarile optionale la Qumran (10 USD) si Masada (25 USD) in Israel (vizita si explicatiile se pot face fara intrare)
 • – excursia optionala la Kerak, Mkawer, Nebo: 55 USD, cu taxe de intrare (minim 15 persoane)
 • – croaziera cu barca cu fundul de sticla si snorkelling, cca 40 USD, zbor cu balonul in Wadi Rum, cca 200 USD
 • – bacsis pentru sofer si ghid local (taxa legala si obligatorie: 40 euro/persoana) platibili la fata locului
 • – asigurarea medicala si de renuntare la calatorie (recomandata, mai ales in caz de renuntare la excursie-vezi conditii de renuntare in contractul cu turistul)
 • – nu exista optiunea de locuri preferentiale in autocar

 

Agentia îsi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programelor în cazul în care acest lucru este absolut necesar.

Atentie! Actul de calatorie este exclusiv pasaportul valabil minim 6 luni de la data intoarcerii