PERU – Descoperiti enigmele civilizatiei Inca!

11 zile - 10 nopti
Categoria:

Description

PERU – Descoperiti enigmele civilizatiei Inca!

Lima – Paracas – Insulele Ballestas – Liniile de la Nazca – Arequipa – Puno – Lacul Titicaca – Pucara – Racchi – Andahuaylillas – Valea Sacra – Machu Picchu – Cusco

Bonus! Zbor deasupra liniilor Nazca

Transport Avion KLM/Air France | 11 zile | de la 2.599 Euro

PROGRAMUL EXCURSIEI

Ziua 1 | BUCURESTI – LIMA

 • Plecarea din 12.05: Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 05:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei KLM KL1372 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 07:00 si sosire in Amsterdam la 08:55. Decolare spre Lima la ora 12:35 cu zborul KL743. Sosire in Lima la ora 18:05.
 • Plecarile din 18.05, 23.08, 04.09 si 18.10: Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:05 pentru imbarcare pe zborul Companiei Air France AF1089 cu destinatia Paris. Decolare la ora 06:05 si sosire in Paris la 08:20. Decolare spre Lima la ora 10:30 cu zborul AF486. Sosire in Lima la ora 16:00.

Dupa formalitatile vamale si recuperarea bagajelor, intalnire cu ghidul local pentru transfer la hotel. Cazare hotel Dazzler Miraflores 4* sau similar Lima.

 

Ziua 2 | LIMA

Mic dejun. Tur de oras Lima – “Ciudad de los Reyes”, “Perla Pacificului”. Incepem turul cu o vizita in centrul colonial, unde intalnim Plaza de Armas, aparuta odata cu fondarea Limei in 1535. Punctul cel mai vechi al acesteia este fantana din bronz din centru, datand din 1650. In partea de nord-est a pietei, focul si dezastrele naturale au distrus Palacio de Gobierno de mai multe ori de cand Pizarro a construit aici prima cladire guvernamentala in anii 1530, palatul actual fiind terminat in 1937. Schimbarea garzii reprezinta o atractie in fiecare dupa-amiaza. Catedrala domina partea de sud-est a pietei, fiind terminata in 1755 si inlocuind precedenta biserica distrusa la cutremurul din 1746. In capela din dreapta intrarii intalnim mormantul conquistadorului Francisco Pizzaro. Continuam cu o vizita la manastirea San Francisco, una dintre cele mai vechi aflate inca in folosinta, supravietuind in stare relativ buna cutremurului din 1746. Ridicata la mijlocul secolului al-XVII-lea din materiale rezistente la cutremur si vopsita in galben-canar, este una dintre cele mai fotografiate biserici ale Limei. Punctele de atractie sunt catacombele cu oseminte si biblioteca cu carti si harti, unele datand din secolul al-XVI-lea. Servirea pranzului la un restaurant local. Dupa-amiaza vizitam Muzeul Larco, poate cel mai valoros muzeu din Lima prin colectia privata a lui Rafael Larco Herrera (1901-1966), tatal unuia dintre cei mai importanti arheologi din Peru (contine mai mult de 45.000 de piese). Muzeul ofera o excelenta imagine de ansamblu asupra culturilor pre-hispanice din Peru, detine o colectie de stofe si bijuterii de aur exceptionale, iar principala sa atractie este vasta colectie de ceramica. Intoarcere la hotel si timp liber la dispozitie in Miraflores. Cazare hotel Dazzler Miraflores 4* sau similar Lima.

 

Ziua 3 | LIMA – PARACAS – NAZCA

Mic dejun. Dimineata devreme plecare catre Paracas – oras-port de unde vom face o excursie cu vasul (daca conditiile meteo permit) la Insulele Ballestas, numite si ”Galapagos in miniatura”. La inceputul turului in Rezervatia Nationala Paracas, de pe mare, vom admira celebrul Candelabru sau Trident, geoglif ce se afla in partea nord-vestica a golfului si a carui realizare ramane un mister pana astazi. Ne vom incanta cu peisajul insulelor populate de numeroase specii de pasari si de colonii de lei de mare care ofera un adevarat spectacol iubitorilor de natura. Continuam drumul prin departamentul Ica spre celebrele Linii de la Nazca, anticele geoglife din las Pampas de Jumana si desertul Nazca, intre localitatile Nazca si Palpa, un mister lasat in urma de civilizatia cu acelasi nume (200 i.Hr. – 600 d.Hr.). Zbor panoramic deasupra liniilor de la Nazca pentru a descoperi cu proprii ochi: paianjenul, pasarea colibri, maimuta cu coada in spirala, balena, ”astronautul” si celelalte reprezentari animale si vegetale sau figuri si desene geometrice. Interpretarile sunt diverse: cercetatoarea germana Maria Reiche, care a petrecut peste 40 de ani studiindu-le, a avansat ipoteza unui calendar astronomic, Erich von Daniken propune ca ar fi un teren de aterizare pentru extraterestri, in timp ce studii recente vorbesc de conexiunea cu ritualurile pentru venerarea apei. Dupa zbor nu va ramane decat sa va conturati propria teorie in atmosfera relaxanta a haciendei unde vom fi cazati. Cina si cazare hotel Majoro 4* sau similar Nazca.

 

Ziua 4 | NAZCA – Arequipa

Mic dejun. Frumusetea si diversitatea reliefului din Peru ni se va descoperi in calatoria de azi spre Arequipa. Peisajul este dominat de intinse spatii desertice intrerupte de oazele fertile ale raurilor, cum este Yauca si culturile ei de maslini. Servirea pranzului la un restaurant local in Chala. Continuam pe soseaua Panamericana Sur care ne ofera superbe imagini cu coasta salbatica a Pacificului pe care o vom parasi la Camana, locul unde spaniolii au fondat ”Villa Hermosa” in 1539, mutandu-se in anul urmator de aici la Arequipa spre care urcam in partea finala a zilei. Pe seara putem spune: Bun venit in Arequipa! Cazare hotel San Agustin Posada del Monasterio 4* sau similar Arequipa.

 

Ziua 5 | AREQUIPA – SILLUSTANI – PUNO

Mic dejun. Suntem in Arequipa, la 2350 m altitudine, in al doilea oras din Peru, situat intr-o vale fertila  inconjurata de vulcanii Misti (5822m), Chachani (6057m) si Pichupichu (5664m). Acest incantator oras colonial este numit „Ciudad Blanca”, fiind construit in silar, o roca vulcanica alba. Plecam spre Altiplano, intr-un peisaj dominat de vulcani, cu grupuri de llama, alpaca si vicuna ce pasc in apropierea soselei si cu flamingo in lagunele de la Salinas – Aguada Blanca. Traversam Juliaca si ajungem la o altitudine  de aprox. 4000m la Sillustani unde vom vizita faimoasele chullpas – turnuri funerare preinca, de 12 m inaltime, situate pe o peninsula din jurul lagunei Umayo. Sosire la Puno – capitala folclorului peruan, oras situat la 3800 m altitudine pe malurile lacului Titicaca. Cazare hotel Royal Inn Puno 4* sau similar Puno.

 

Ziua 6 | PUNO – LACUL TITICACA – PUNO

Mic dejun. Transfer in port pentru a ne imbarca intr-o croaziera pe lacul Titicaca – cel mai inalt lac navigabil din lume, lacul legendar din care s-au nascut Manco Capac si Mama Oclio, fondatorii Imperiului Inca. Vizitam insulele plutitoare unde traiesc indienii Uros, al caror stil de viata, costume si traditii sunt admirate  de multi. Populatia Uros a fugit de popoarele Colla si Inca si a folosit stuf de totora (foarte rezistent) pentru a-si construi propriile insule si locuinte. Astazi, acestia traiesc pe mai multe insule plutitoare si sunt autarhici, au scoli proprii si magazine, iar principalele lor surse de venit sunt pescuitul si turismul. In continuare vizitam Insula Taquile, situata la aproximativ 35 km de Puno si cu o populatie de aproximativ 2.000 oameni. Este inclusa in Patrimoniul material UNESCO pentru arta sa textila, avand multe ramasite arheologice si o priveliste spectaculoasa a muntilor inzapeziti – Cordillera Real din Bolivia. Nu exista strazi sau autovehicule. De la debarcader urcam spre restaurant unde vom servi un pranz traditional si vom putea afla mai multe despre traditiile si obiceiurile localnicilor. Privelistea oferita este impresionanta – Lacul Titicaca pare un ocean inconjurat de munti. Ne intoarcem in Puno unde seara putem sa ne plimbam in centrul vechi. Cazare hotel Royalo Inn Puno 4* sau similar Puno.

 

Ziua 7 | PUNO – PUCARA – RACCHI – ANDAHUAYLILLAS – CUSCO

Mic dejun. Pornim catre Cusco, cel mai vechi oras locuit permanent din America de Sud si care timp de secole a fost capitala spirituala si administrativa a celui mai mare imperiu de pe acest continent. Pe drum vom fi fascinati de frumusetea peisajelor minunate ale muntilor Anzi si ale Altiplano („campie inalta” in spaniola) – platoul alpin inalt din Anzii Cordilieri, cel mai mare platou alpin de pe Terra dupa cel al Tibetului. Vom trece prin sate andine pitoresti, cum ar fi: Arcos, San Pedro, Tinta si Sicuani. In parcursul calatoriei vom face vizite la siturile arheologice Racchi si Pucara. „Cultura Pucara” este cunoscuta pentru ceramica, mai ales prin veselii taurasi de teracota „Toritos de Pucara”. Pranz la un restaurant local. Excursia continua cu vizita la Racchi, sit arheologic incas ce pastreaza numeroase constructii de chirpici si ruinele templului Wiracocha. De aici plecam catre Andahuaylillas unde vizitam biserica San Pedro Apostol supranumita „Capela Sixtina a Americii” datorita superbelor fresce ce decoreaza peretii. Sosire in Cusco – „buricul pamantului” pentru Incasi. Cazare hotel Xima Cusco 4* sau similar Cusco.

 

Ziua 8 | CUSCO – PISAC – OLLANTAYTAMBO – VALEA SACRA

Mic dejun. Plecam catre Valea Sacra a Incasilor unde vom vizita: Sacsayhuaman – unul din cele mai surprinzatoare constructii datorita blocurilor de piatra folosite la ridicarea sa si unde anual se organizeaza festivalul Inti Raymi, Qenco – unul din locurile sacre din zona, Pucapucara– „fortareata rosie” structura militara defensiva, Tambomachay cu ruinele bailor Inca, piata locala din Pisac. Pranz la un restaurant local. Vizita la Ollantaytambo, unul dintre ultimele orase construite de catre incasi inainte de Conquista spaniola, ramas neterminat, unde se poate distinge structura urbana incasa. Cazare hotel Hacienda del Valle 3* sau similar Urubamba.

 

Ziua 9 | VALEA SACRA – MACHU PICCHIU – CUSCO

Mic dejun. Transfer la gara din Ollantaytambo pentru a lua trenul (clasa voyager) catre Aguas Calientes traversand pitoreasca vale a raului Urubamba. Din Aguas Calientes urcam cu microbuze turistice locale un drum cu multe serpentine pana la 2.400 m altitudine unde vom descoperi „Orasul pierdut al Inca”Machu Picchu, care este fara indoiala unul din cele mai importante monumente arhitectonice si arheologice din lume, ramas necunoscut pana in 1911, cand a fost descoperit de Hiram Bingham. Vom vizita cu ghid local principalele puncte de interes ale acestui sit arheologic – zona sacra – zona principala a cetatii, cu Intihuatana, ceasul solar incas, Templul Celor Trei Ferestre, Templul Soarelui dedicat zeului Inti – zeul Soare – si Templul Condorului, zona rezidentiala s.a. Dupa vizita ne vom intoarce la Aguas Calientes, timp liber pentru pranz (nu este inclus). Luam apoi trenul pentru retur la Ollantaytambo, de unde revenim in Cusco. Cazare hotel Xima Cusco 4* sau similar Cusco.

 

Zilele 10-11 | CUSCO – LIMA – BUCURESTI

Mic dejun. Tur de oras Cusco – fosta capitala a Imperiului Incas. Vom vizita Qorincacha (templul Inca dedicat Zeului Soare) inglobat azi in Iglesia Santo Domingo. Zidul inalt de sase metri al Qorincancha are curbe line, o caracteristica neobisnuita in arhitectura Inca ce se bazeaza pe forme trapezoidale si dreptunghiulare; forma ciudata a acestuia indica faptul ca situl era de o importanta deosebita. Pe vremuri decorata cu foi aurii si argintii, conchistadorii au topit totul, lasand in urma doar cele mai bune ziduri din perioada Inca. Seismul din 1950 a distrus aproape in intregime biserica, insa zidurile Inca au rezistat precum au facut-o si la cutremurul din 1650 care a distrus biserica originala. Continuam turul cu Plaza de Armas unde, conform legendei, sulita de aur a lui Manco Capac a strapuns pamantul aratandu-i unde se afla “buricul pamantului”, semn ca de acolo trebuie sa inceapa constructia orasului. Vizitam impresionanta catedrala catolica din Cusco, construita pe locul fostului palat incas al lui Wiracocha, o bijuterie arhitectonica, cu un interior bogat in arta religioasa specifica barocului andin, printre care gasim o surprinzatoare „Cina cea de taina”. Transfer la aeroport pentru imbarcarea pe zborul companiei LATAM cu destinatia Lima. Sosire pe aeroportul din Lima si imbarcare pe zborul:

 • Plecarea din 18.05: Companiei KLM KL744 cu destinatia Amsterdam, decolare la 19:55 si calatorie pe timpul noptii. Sosire la Amsterdam la ora 15:20 (a doua zi). Imbarcare pe zborul KL1379 cu destinatia Bucuresti, decolare la ora 20:55 si aterizare in Bucuresti, aeroportul Henri Coanda la ora 00:35 (a doua zi).
 • Plecarile din 12.05 si 23.08: Companiei Air France AF483 cu destinatia Paris, decolare la 18:20 si calatorie pe timpul noptii. Sosire la Paris la ora 13:45 (a doua zi). Imbarcare pe zborul AF1088 cu destinatia Bucuresti, decolare la ora 20:55 si aterizare in Bucuresti, aeroportul Henri Coanda la ora 00:50 (a doua zi).
 • Plecarile din 04.09 si 18.10: Companiei Air France AF483 cu destinatia Paris, decolare la 18:20 si calatorie pe timpul noptii. Sosire la Paris la ora 13:45 (a doua zi). Imbarcare pe zborul AF1588 cu destinatia Bucuresti, decolare la ora 15:20 si aterizare in Bucuresti, aeroportul Henri Coanda la ora 19:15.

Sfarsitul pachetului de servicii.

Date de plecare: 12 Mai, 18 Mai, 23 August, 04 Septembrie, 18 Octombrie

Tarife:                                                calculate pentru un grup de 30 platitori

 • 599 Euro adult loc in camera dubla
 • 999 Euro adult loc in camera single

 

Nota: In cazul in care moneda europeana EUR sufera o depreciere majora in raport cu USD (curs mai mic de 1,10 USD pentru 1 EUR), tarifele se vor recalcula la plata finala cu 21 de zile inainte de plecare!

 

 

Servicii incluse:

 • Zboruri Bucuresti => Lima => Bucuresti, Compania KLM/Air France, via Amsterdam/Paris
 • Zbor direct Cusco => Lima, Compania Latam Airlines
 • Taxele de aeroport si combustibil zboruri intercontinentale si zbor intern (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 7-9 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
 • 9 nopti cazare cu mic dejun inclus hoteluri 3* si 4* astfel:
 • 2 nopti cazare Hotel Dazzler Miraflores 4* sau similar Lima
 • 1 noapte cazare Hotel Majoro 4* sau similar Nazca
 • 1 noapte cazare Hotel San Agustin Posada del Monasterio 4* sau similar Arequipa
 • 2 nopti cazare Hotel Royal Inn Puno 4* sau similar Puno
 • 2 nopti cazare Hotel Xima Cusco 4* sau similar Cusco
 • 1 noapte cazare Hotel Hacienda del Valle 3* sau similar Urubamba

     BONUS !

 • 5 pranzuri la restaurante locale (zilele 2,4,6,7,8) + 1 cina (ziua 3) –fara bauturi
 • Zbor panoramic deasupra liniilor Nasca (in valoare de 130 USD/persoana)
 • Bilet de tren la clasa Voyager operat de Inca Rail la Aguas Calientes (Machu Picchu)
 • Vizite la Qenco, Pucapucara, Tambomachay si Sacsayhuaman
 • Transport cu autocare locale conform programului
 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport
 • Ghizi locali la toate transferurile si excursiile din program
 • Tur de oras cu ghid local in Lima
 • Tur de oras cu ghid local in Cusco
 • Excursie in Insulele Ballestas
 • Excursie in Valea Sacra a Incasilor
 • Excursie la Machu Picchu si Aguas Calientes
 • Excursie pe Lacul Titicaca
 • Vizita siturilor arheologice Sillustani, Pucara si Racchi
 • Biletele de intrare la toate vizitele si excursiile din program
 • Insotitor de grup

 

 

Servicii neincluse:

 • Intrarile la obiectivele turistice (altele decat cele din program)
 • Excursiile optionale
 • Bacsisuri pentru ghizi locali si soferi: aprox. 50 USD/persoana (se achita la fata locului la inceputul excursiei)
 • Asigurare TRAVEL COVID PROTECTION: storno si medicala cu protectie COVID (detalii in agentie)